Annons

Mille belönades för sitt integrationsarbete

Malmö ​På onsdagen avslöjades vilka som får Malmö stads Mångfalds- och integrationspris 2008. ”Mille” Petrovic, lärare på Rosengårdsskolan och fritidsledare på den fritidsgård som Hyresgästföreningen driver på Gröningen i Rosengård delar priset med föreningen Aktiv ungdom och Agnesfrids gymnasium.

​Pristagarna får vardera 30 000 kronor för sitt arbete för att förbättra integrationen i staden.

Prismotiveringen till den populäre läraren lät såhär: ”Mille är en person som med sitt lugna och harmoniska sätt i många år genom bland annat fritidsaktiviteter motiverar våra ungdomar att tro på sig själva och att det finns en framtid för dem också”.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

− Det känns bra, det känns jättebra. Det var en stor överraskning, säger en glad Mille Petrovic på telefon några minuter innan han ska fira priset tillsammans med ungdomarna på fritidsgården.

I 23 år har han jobbat med integrationen i området. Och han planerar att fortsätta i samma takt ett bra tag till.

Annons
− Integration är bra för framtiden. Det är ju barnen som kommer att regera sedan, säger han.  

Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.