Annons

Mille belönades för sitt integrationsarbete

Malmö ​På onsdagen avslöjades vilka som får Malmö stads Mångfalds- och integrationspris 2008. ”Mille” Petrovic, lärare på Rosengårdsskolan och fritidsledare på den fritidsgård som Hyresgästföreningen driver på Gröningen i Rosengård delar priset med föreningen Aktiv ungdom och Agnesfrids gymnasium.

​Pristagarna får vardera 30 000 kronor för sitt arbete för att förbättra integrationen i staden.

Prismotiveringen till den populäre läraren lät såhär: ”Mille är en person som med sitt lugna och harmoniska sätt i många år genom bland annat fritidsaktiviteter motiverar våra ungdomar att tro på sig själva och att det finns en framtid för dem också”.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Det känns bra, det känns jättebra. Det var en stor överraskning, säger en glad Mille Petrovic på telefon några minuter innan han ska fira priset tillsammans med ungdomarna på fritidsgården.

I 23 år har han jobbat med integrationen i området. Och han planerar att fortsätta i samma takt ett bra tag till.

Annons
− Integration är bra för framtiden. Det är ju barnen som kommer att regera sedan, säger han.  

Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.