Annons

Misshandlad får bo kvar

Halmstad När den våldsamme mannen sa upp kontraktet ville värden kasta ut kvinnan. Men nu ger hyresnämnden kvinnan rätt att bo kvar.

Kvinnan misshandlades i äktenskapet och begärde skilsmässa, det berättar hon själv i en inlaga till hyresnämnden i Göteborg. Mannen sa då upp kontraktet, som han stod ensam på, och bad att det skulle gå extra snabbt vilket värden också gick med på. Kvinnan skulle ut inom tio dagar men hon vägrade flytta. Hon ville verkligen bo kvar, inte minst för att kunna ha sina barn hemma.

Men hyresvärden gav sig inte och vände sig till hyresnämnden för att få kvinnan att flytta. Orsaken var hennes ekonomi. Den är dålig och hon har skulder hos kronofogden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Idag, måndag, kom nämndens beslut och där slås fast att kvinnan får överta kontraktet och bo kvar. I sin bedömning lägger nämnden tyngdpunkten på kvinnans ekonomi. Trots att den just nu är dålig menar nämnden att hon kommer att klara av att betala hyran. Socialtjänsten har också lämnat garantier för att hjälpa till, även med två hyror som kvinnan på senare tid inte har betalat. Hon har tidigare inte kunnat få hjälp med hyran då hon formellt inte har haft någon egen bostad.

Annons

Enligt lagen ska en sambo eller gift få överta ett kontrakt om hyresvärden ”skäligen kan nöja sig med honom eller hennes som hyresgäst”.

Läs mer om fallet i Halmstad här.

Annons
Läs ocksåSkjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs uppSkottlossning, Sollentuna, Sollentunahem
Läs också Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.