HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Misshandlad får bo kvar

Halmstad När den våldsamme mannen sa upp kontraktet ville värden kasta ut kvinnan. Men nu ger hyresnämnden kvinnan rätt att bo kvar.

Kvinnan misshandlades i äktenskapet och begärde skilsmässa, det berättar hon själv i en inlaga till hyresnämnden i Göteborg. Mannen sa då upp kontraktet, som han stod ensam på, och bad att det skulle gå extra snabbt vilket värden också gick med på. Kvinnan skulle ut inom tio dagar men hon vägrade flytta. Hon ville verkligen bo kvar, inte minst för att kunna ha sina barn hemma.

Men hyresvärden gav sig inte och vände sig till hyresnämnden för att få kvinnan att flytta. Orsaken var hennes ekonomi. Den är dålig och hon har skulder hos kronofogden.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Idag, måndag, kom nämndens beslut och där slås fast att kvinnan får överta kontraktet och bo kvar. I sin bedömning lägger nämnden tyngdpunkten på kvinnans ekonomi. Trots att den just nu är dålig menar nämnden att hon kommer att klara av att betala hyran. Socialtjänsten har också lämnat garantier för att hjälpa till, även med två hyror som kvinnan på senare tid inte har betalat. Hon har tidigare inte kunnat få hjälp med hyran då hon formellt inte har haft någon egen bostad.

Annons

Enligt lagen ska en sambo eller gift få överta ett kontrakt om hyresvärden ”skäligen kan nöja sig med honom eller hennes som hyresgäst”.

Läs mer om fallet i Halmstad här.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite
Läs också Kronofogdens nota till Dany – 103 000 kronor: "Trodde aldrig de skulle flytta allt skräp" Villaägaren vädjade förgäves – förlorar hyreskontraktet: "en smärre miljökatastrof" Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.