HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Misshandlade granne – blev uppsagd

Helsingborg När hyresgästen knackade på för att be grannen att sänka ljudnivån fick hon ett slag i ansiktet. Nu säger hyresvärden i Helsingborg upp mannens kontrakt.
Foto: Anna Hultberg
När kvinnan bad sin granne om att sänka ljudvolymen fick hon ett slag i ansiktet. Slaget orsakade både smärta och rodnad. Rodnaden dokumenterades och användes som bevisning i tingsrätten.

Hyresgästen störde sina grannar genom att bland annat skrika i trapphuset och smälla i dörrar. En höstkväll 2017 tröttnade en av grannarna på den höga ljudnivån och knackade på dörren till mannens lägenhet.

Enligt handlingar från tingsrätten frågade kvinnan varför mannen väsnades varpå mannen svarar att det är någon annan som smäller i dörrar. När kvinnan vänder sig om för att gå får hon ett slag  över käken.

Läs ocksåSigrid flydde från våldet: ”Terapi att hjälpa andra”

Trots att mannen nekar till händelsen dömde tingsrätten honom för ringa misshandel i slutet av januari i år. Eftersom misshandeln har skett i kvinnans trapphus anser tingsrätten att hon utsatts för en så allvarlig kränkning att hon även är berättigad till kränkningsersättning på 5 000 kronor.

När domen kom sade hyresvärden upp mannens kontrakt. I samband med att hyreskontraktet avslutades valde värden att vända sig till hyresnämnden som nu ska utreda om uppsägningen är korrekt.

Läs också Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.