HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mitthem förvandlar hissar till duschar

Sundsvall Mitthem vill få studenterna att spara på vattnet. För att tydliggöra syftet har hissarna gjorts om till "duschar" både ut- och invändigt.

Kampanjen kallas ”The 3 million water drop challenge” och är en del i EU-projektet Hållbara tillsammans, som är ett samarbete mellan bostadsbolaget Mitthem och MittSverige Vatten & Avfall.

En av fokusgrupperna i projektet är studenter. För att få studenterna att minska vattenmängden de förbrukar idag så har Mitthem sett till att tydligt påminna dem om saken så fort de går till och från hemmet, studenthusen på Nackstavägen 16-18.

Läs ocksåKrylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral

– Utmaningen går ut på att våra studenter ska spara 200 000 droppar om dagen och person, det är ca 10 liter vatten om dagen. För att uppmuntra så har entréerna fått nytt utseende. Väggarna är fulla av fakta om vatten och smarta spartips. Hissarna ser ut som duschar. Även i lägenheterna sitter små spartips uppsatta på strategiska ställen, säger Nina Staaf, projektledare för Hållbara tillsammans.

Från november behöver alla som vill söka en studentlägenhet även genomföra en webbaserad hållbarhetsutbildning för att medvetandegöra hållbarhets-budskapen.

Utmaningen drogs igång i höst och pågår till december 2019.

Läs ocksåNär Bernts fru gick bort kraschade allt – nu sover han i trappuppgångar
Läs också Stolar ska ha slängts ut från balkong – nu riskerar hyresgästen kontraktet Riksbyggen köper fastighet av allmännyttan - bygger bostadsrätter åt äldre Kfast i Eskilstuna säljer till norsk miljardär

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.