Annons

Möte med Västtrafik ger nytt hopp om busslinje

Stenungsund Kampen för bussarna på Hasselbacken i Stenungsund fortsätter. Och kanske har ett litet hopp tänts efter veckans möte med Västtrafik.
Foto: Karin Gistedt
Sylvia Ryen, till höger, menar att den indragna busslinjen i Stenungsund måste tillbaka snarast. Och de övriga 60 på mötet höll med.

Hem & Hyra har flera gånger berättat om den indragna busslinjen i Stenungsund, där Hyresgästföreningen kämpar för att få den tillbaka. Linjen drogs hastigt in i juni förra året. Indragningen har förklarats med rättviseskäl, dålig bussväg, störande ljud och att chaufförerna inte velat köra linjen. Det är argument som inte de boende accepterar eller känner igen.

Ett 60-tal boende på Hasselbacken i Stenungsund hade samlats i Hyresgästföreningens lokal för att få information och ställa frågor till Västtrafiks vice ordförande Alex Bergström, (S). Han inledde med att berätta om Västtrafiks uppdrag och stora område och då muttrades det bland åhörarna. Man ville ha svar på sina frågor och inte veta hur trafiksituationen ser ut i Skaraborg. Men efter en stund blev det mer diskussion om den indragna  busslinjen i bostadsområdet i Stenungsund. Publiken ventilerade sin irritation över att en väl fungerande busslinje dragits in.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Allt har blivit sämre, säger Sylvia Ryen, en av de boende i området. Det är många äldre som bor här och som inrättat sitt liv efter att bussarna funnits i närheten, men linjer som passat för alla.

Jan Bengtsson som är lokal talesperson för Hyresgästföreningen säger att mötet var bra men att man inte fick några direkta svar på frågorna.

– Ändå tolkar jag det ganska positivt, då man ska sätta sig ner och göra en utvärdering av förändringen av busslinjerna. Vi kan dock inte räkna med någon förändring före jul.

Annons
Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

Jan Bengtsson säger att Västtrafik till viss del skyllde förändringarna i linjerna på bussbolaget som kör i Stenungsund.

– Vi har god kontakt med bolaget och kommer att ta kontakt med dem och prata om det, säger Jan Bengtsson.

Bostadsbolaget Stenungsundshem AB har sagt att vägen där bussarna tidigare gick ska rustas upp. Ett argument för de indragna bussarna har bland annat varit att vägen varit för guppig och dålig för att köra busstrafik på.

Läs ocksåOfrivilligt isolerad av dålig snöröjning: "Jag hamnade i en husarrest"Nora Eklöv och Siv Johansson, som båda två påverkats av dålig snöröjning.

– Då får vi som hyresgäster ta strid för att det inte är vi som ska betala upprustningen av vägen, säger Jan Bengtsson. Det är en kommunal väg och bör inte läggas på oss hyresgäster. Men det är en annan strid.

Annons

Nu ser Jan Bengtsson fram mot besked från Västtrafik, då Alex Bergström lovade att återkomma med information om busslinjernas framtid.

– Och vi fortsätter att kämpa för att få tillbaka våra busslinjer, säger Jan Bengtsson.

Läs också "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.