Annons

MP vill införa en kommunal bostadsförmedling

Nyheter I Miljöpartiets budget för Helsingborg 2014 föreslås en bostadsförmedling. Syftet är att förenkla lägenhetssökandet och att få en bild av bostadssituationen.

Miljöpartiet i Helsingborg vill att Helsingborgs stad ska starta en kommunal bostadsförmedling. I sin budget för Helsingborg 2014 presenteras förslaget.

− Det är viktigt att folk känner att staden värnar om att människor som letar bostad ska ha en rimlig situation. Det skulle även leda till att det blir tydligare hur bostadssituationen ser ut i Helsingborg. Vi skulle veta hur stor kön är och hur behoven ser ut, säger kommunalrådet Annika Román (MP).

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tanken är att förmedlingen ska vara öppen för privata värdar, kommunala bostadsbolag och för bostadsrättsföreningar som hyr ut bostäder. Vem som ska stå för kostnaderna är inte preciserat. Det kan bli brukaren, bostadsbolagen eller så kan kostnaderna delas på de olika parterna.

Annons

− Det får utredas vem som ska betala. Det viktiga är att folk inte står i kö av slentrian utan för att de behöver en bostad, säger Annika Román.

Även Socialdemokraterna har lagt ett förslag om bostadsförmedling i sin budget för Helsingborg 2014.

Annons
Läs ocksåVärdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö
Läs också Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Efter pandemin – fortfarande få fysiska visningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.