Annons

Mystisk ohyra oroar hyresgäster – värden vägrar sanera

Malmö Klåda på kroppen och irriterade ögon. Den mystiska ohyran sprider sig i parets lägenhet i centrala Malmö. Men hyresvärden menar att ohyran inte utgör någon hälsorisk och vägrar därför bekosta en sanering.
Ohyra är aldrig välkommen hemma. Så här slipper du skadedjur!

Det gick på några dagar från det att paret upptäckte att någon gråvit ohyra invaderat deras vardagsrum tills att de började må dåligt. Det kliar på kroppen och ögonen blir irriterade. Både de och ett städbolag har storstädat men ohyran kommer tillbaka.

Fastighetsägaren menar att den mystiska ohyran inte utgör någon hälsorisk och vägrar sanera. I stället har hyresvärden uppmanat paret att kontakta miljöförvaltningen, vilket de nu gjort. Paret är bekymrade över att hyresvärden inte tagit deras oro på allvar och befarar att de tvingas lämna lägenheten under saneringen om inte den genomförs snart med tanke på att ohyran sprider sig i lägenheten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.