Annons

Nära en miljon har nåtts av Hem & Hyras videor på Facebook

Nyheter Grannar som försöker fånga tjuvar på bild, råttor som smyger i källaren, vattenläckor i taket och julpyntade balkonger. Vissa saker gör sig helt enkelt bättre på film. Missa inte Hem & Hyras videosatsning.

Att Hem & Hyra står för landets främsta bevakning av hyresgästers vardag har nog inte undgått någon. Nu har dessutom snart en miljon nåtts av denna bevakning i videoform.

Sedan en tid tillbaka satsar tidningen allt mer på rörligt innehåll och via Facebook-sidan “Hem & Hyra” går det att få dessa filmer direkt i sitt flöde. Den vägen har nu 924 618 personer nåtts av våra videor.

– Otroligt glädjande att så många uppskattar vår satsning på video, säger Susanna Skarrie, chefredaktör för Hem & Hyra.

I somras släpptes den video som hittills nått flest. 67 000 har sett när hyresgäster i Vålberg, utanför Karlstad, själva installerade en övervakningskamera i källaren i hopp om att sätta stopp för en rad inbrott. Det slutade med att kameran blev stulen, och hur det gick sedan kan du se i klippet nedan.

– Videon om hyresgästernas försök att stoppa inbrottstjuvarna är ett utmärkt exempel på dramatik och komik i vardagen, sådan som Hem & Hyra är så bra på, säger hon.

Att följa Hem & Hyra på Facebook är det säkraste sättet att inte missa några nyheter, reportage och tunga gräv från tidningen. Men det är också det bästa sättet att nås av våra videor. Bara i år har 100 videor delats här.

På sistone handlar det till exempel om den pågående serien “Fråga juristen”, där Hyresgästföreningens förbundsjurist Susanna Skogsberg svarar på vanliga frågor som en hyresgäst kan ställas inför, eller återkommande explainers, som förklarar komplexa hyresfrågor på ett enkelt sätt.

– Video är ett format som fungerar mycket bra för att förklara komplexa saker på ett enkelt och tillgängligt sätt. Behovet är stort, det är mycket i hyresvärlden som inte är så lätt att ha koll på. Många hyresgäster är också själva duktiga på att fånga upp brister i sina boenden och dela med sig av till andra, säger Susanna Skarrie.

Fakta: Följ Hem & Hyra på Facebook

På Facebook kan du välja att ”gilla” sidan Hem & Hyra för att ta del av våra nyheter direkt i ditt flöde. Det finns också ett antal lokala Hem & Hyra-sidor för den som är mer intresserad av lokalt innehåll. I dagsläget är det:

Hem & Hyra Stockholm

Hem & Hyra Västra Götaland

Hem & Hyra Skåne

Hem & Hyra Norrland

Hem & Hyra Halland

Hem & Hyra Örebro

Hem & Hyra Östergötland

Hem & Hyra Gävleborg

Hem & Hyra Uppland


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.