Annons

Norrköpingskvinna vräks på grund av aggressivt beteende

Norrköping Grannarna upplever kvinnan som hotfull och hon har dömts för ofredande mot en flicka som var på besök i huset. Därför har hyresnämnden beslutat att kvinnan måste flytta.

​Det var i fjol som Norrköpingskvinnan dömdes för ofredande efter att ha tagit tag i en flickas arm och slitit ut henne ur trapphuset. Det är en av flera incidenter som bidragit till att hyresvärden har ansökt hos hyresnämnden om att få vräka kvinnan.

När nämnden tog upp ärendet vittnade en kvinnlig granne om hur kvinnan knuffat henne och skrikit åt henne inför hennes dotter och ytterligare ett barn. Vittnet berättade om hur dottern och andra barn i området försöker undvika att träffa på kvinnan eftersom de är rädda för henne. En annan granne uppgav att hon vid tre olika tillfällen råkat ut för kvinnans aggressivitet i tvättstugan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt hyresvärdens ombud gör kvinnans aggressiva och hotfulla beteende att andra hyresgäster känner sig otrygga. Värden har också ansett sig tvungen att införa särskilda tvättstugerutiner och byta lås till tvättstugan för att övriga hyresgäster ska våga gå dit.

Annons

Kvinnan var inte närvarande när hyresnämnden tog upp ärendet för avgörande, men hon har tidigare hävdat att hon inte behöver flytta.

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att kvinnan har utsatt sina grannar för störningar som är så allvarliga att de inte ska behöva tåla dem. Hyresvärden har försökt få kvinnan att ställa upp på samtal tillsammans med de sociala myndigheterna för få henne att ändra sitt beteende, men det har hon inte velat medverka till.

Annons
Läs ocksåFlera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet

Hyresnämnden anser att värden har rätt att vräka kvinnan. Hon skulle egentligen ha flyttat den 28 februari, men värden låter kvinnan behålla lägenheten i ytterligare tre månader för att ge henne en möjlighet att hitta annat boende.

Läs också Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Hyresskuld på 118 000 till kommunen – nu förlorar kvinnan sin bostad Nära vräkning när sjukpenningen dröjde – nu får mannen en ny chans

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.