Annons

Norrköpingskvinna vräks på grund av aggressivt beteende

Norrköping Grannarna upplever kvinnan som hotfull och hon har dömts för ofredande mot en flicka som var på besök i huset. Därför har hyresnämnden beslutat att kvinnan måste flytta.

​Det var i fjol som Norrköpingskvinnan dömdes för ofredande efter att ha tagit tag i en flickas arm och slitit ut henne ur trapphuset. Det är en av flera incidenter som bidragit till att hyresvärden har ansökt hos hyresnämnden om att få vräka kvinnan.

När nämnden tog upp ärendet vittnade en kvinnlig granne om hur kvinnan knuffat henne och skrikit åt henne inför hennes dotter och ytterligare ett barn. Vittnet berättade om hur dottern och andra barn i området försöker undvika att träffa på kvinnan eftersom de är rädda för henne. En annan granne uppgav att hon vid tre olika tillfällen råkat ut för kvinnans aggressivitet i tvättstugan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt hyresvärdens ombud gör kvinnans aggressiva och hotfulla beteende att andra hyresgäster känner sig otrygga. Värden har också ansett sig tvungen att införa särskilda tvättstugerutiner och byta lås till tvättstugan för att övriga hyresgäster ska våga gå dit.

Annons

Kvinnan var inte närvarande när hyresnämnden tog upp ärendet för avgörande, men hon har tidigare hävdat att hon inte behöver flytta.

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att kvinnan har utsatt sina grannar för störningar som är så allvarliga att de inte ska behöva tåla dem. Hyresvärden har försökt få kvinnan att ställa upp på samtal tillsammans med de sociala myndigheterna för få henne att ändra sitt beteende, men det har hon inte velat medverka till.

Annons
Läs ocksåKvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"Kollage med tre bilder. Örebrobostäders skylt i rött. En siluett av en kvinna med långt hår och en blå lagbok.

Hyresnämnden anser att värden har rätt att vräka kvinnan. Hon skulle egentligen ha flyttat den 28 februari, men värden låter kvinnan behålla lägenheten i ytterligare tre månader för att ge henne en möjlighet att hitta annat boende.

Läs också 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Kvinnan svimmade när hon öppnade brev – vräks: ”Minsta krav ångestfyllt” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.