HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Norrköpingskvinna vräks på grund av aggressivt beteende

Norrköping Grannarna upplever kvinnan som hotfull och hon har dömts för ofredande mot en flicka som var på besök i huset. Därför har hyresnämnden beslutat att kvinnan måste flytta.

​Det var i fjol som Norrköpingskvinnan dömdes för ofredande efter att ha tagit tag i en flickas arm och slitit ut henne ur trapphuset. Det är en av flera incidenter som bidragit till att hyresvärden har ansökt hos hyresnämnden om att få vräka kvinnan.

När nämnden tog upp ärendet vittnade en kvinnlig granne om hur kvinnan knuffat henne och skrikit åt henne inför hennes dotter och ytterligare ett barn. Vittnet berättade om hur dottern och andra barn i området försöker undvika att träffa på kvinnan eftersom de är rädda för henne. En annan granne uppgav att hon vid tre olika tillfällen råkat ut för kvinnans aggressivitet i tvättstugan.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Enligt hyresvärdens ombud gör kvinnans aggressiva och hotfulla beteende att andra hyresgäster känner sig otrygga. Värden har också ansett sig tvungen att införa särskilda tvättstugerutiner och byta lås till tvättstugan för att övriga hyresgäster ska våga gå dit.

Kvinnan var inte närvarande när hyresnämnden tog upp ärendet för avgörande, men hon har tidigare hävdat att hon inte behöver flytta.

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att kvinnan har utsatt sina grannar för störningar som är så allvarliga att de inte ska behöva tåla dem. Hyresvärden har försökt få kvinnan att ställa upp på samtal tillsammans med de sociala myndigheterna för få henne att ändra sitt beteende, men det har hon inte velat medverka till.

Läs ocksåKenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokalEn äldre man står med käpp i ett rum fullt med böcker, möbler och tavlor.

Hyresnämnden anser att värden har rätt att vräka kvinnan. Hon skulle egentligen ha flyttat den 28 februari, men värden låter kvinnan behålla lägenheten i ytterligare tre månader för att ge henne en möjlighet att hitta annat boende.

Läs också Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk" Bröderna Kopp vräks – lägenheter ska bli bröllopssviter Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.