HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny chans för störande barnfamilj

Göteborg Barnfamiljen hotades med vräkning efter allvarliga störningar. Nu får de bo kvar. Hyresgästen och värden har kommit överens om särskilda villkor.

Paret i Gamlestaden hade under flera år stört grannarna med skrik, bråk och andra oljud. Vid ett tillfälle hotade mannen dessutom störningsjourens medarbetare, som kallats till bostaden efter ännu en i raden av anmälningar. Han rusade mot dem, skrek förolämpningar och var aggressiv.

I höstas vände sig hyresvärden till hyresnämnden för att få säga upp kontraktet. Då hade mannen och hans sambo precis fått ett barn.

Läs ocksåHotade skära halsen av granne efter tvist om tvättid – sägs upp

Nämnden gav hyresvärden rätt men hyresgästen överklagade beslutet.

Och nu får familjen bo kvar. När frågan landade hos Svea hovrätt hade parterna kommit överens om att kontraktet ska gälla en månad i taget med en månads uppsägningstid.

Från och med april 2020 kan kontraktet åter bli ett vanligt tillsvidareavtal med tre månaders uppsägningstid.

Läs ocksåHalmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket

Förutsättningen är att inga nya störningar inträffar. Om det sker får värden säga upp kontraktet utan några ytterligare varningar.

Läs också Hotades av vräkning för att inte ha lagat mat Robert Dicksons stiftelse får lov att renovera i Annedal Svartmögel fäller Laholmsbo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.