Annons

Ny hyra för Hässlehems hyresgäster

Hässleholm Det kommunala bostadsbolaget i Hässleholm och Hyresgästföreningen har förhandlat fram en ny hyra. Den 1 januari nästa år höjs hyran med 1,35 procent i genomsnitt.
Kvinnor som skakar hand.
Foto: Gry Ellebjerg

Om du har en lägenhet som kostar 7 000 kronor i månaden höjs din hyra med 94,50 kronor i månaden. Det är resultatet av hyresförhandlingarna som träder i kraft nästa år. Förra året ökade hyrorna med 0,85 procent. Hyresgästföreningens förhandlare, Anna Karlberg säger i ett pressmeddelande att:

– Hässlehem är ett bolag med ett långsiktigt tänkande som tar ansvar för sina hyresgäster. De investerar och bygger nytt såväl som underhåller befintligt bestånd. Uppgörelsen ger goda förutsättningar att fortsätta detta arbete.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I Hässlehem sätts hyrorna efter en hyressättningsmodell. Det innebär att hyrorna sätts utifrån olika faktorer som standard, läge och närhet till service och kommunikation. Det betyder att olika lägenheter kan få olika höga höjningar. Hässlehem har cirka 2 000 lägenheter.

Annons

Uppgörelsen är en av de första i regionen. Läs om de andra uppgörelserna här. Hyresgästföreningen region norra Skåne förhandlar hyror i 24 kommuner i norra Skåne och södra Halland.

Hem & Hyra har sökt Hässlehem för en kommentar.

Annons
Läs ocksåUppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.