HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny metod ger lägre hyror

Jönköping 1 500 nya bostäder ska byggas i Jönköping fram till 2023. Arbetsmetoderna styrs av ett hyrestak som ska garantera låga hyror på den nybyggda bostäderna.

Det är det kommunala bostadsbolaget Vätterhem som just genomfört en av landets största byggupphandlingar på bostäder. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Den här upphandlingen har pågått i ett år. Men i och med att vi gjort detta slipper vi nu göra flera långa och krångliga upphandlingar. Vi sparar tid på detta, säger Torbjörn Hammerth, vd på Vätterhem.

Läs ocksåGlädjebeskedet: Carina lovades 700 kronor i ersättning för elstötar – får nu 21 000 av ny RikshemchefCarina fick elstötar i två år

Avtalet gäller cirka 1 500 bostäder till ett värde av tre miljarder kronor. Byggprojekten ska genomföras med en gemensam projektorganisation mellan Vätterhem och byggbolagen NCC, Skanska och Serneke. Arbetsmetoden utgår från Vätterhems hyrestak på 1 600 kronor per kvadratmeter och år. 

– Det krävs mycket av vår organisation. Hela Vätterhem måste arbeta annorlunda för att möta upp byggbolagen och bryta ner produktionskostnaderna, säger Torbjörn Hammerth till Jönköpingsposten.

I år börjar projektet på Fagerslätt, Strandängen, Vingpennan och Öxnehaga. Bostadsbolagets mål är att bygga 200 till 250 bostäder varje år.

Läs ocksåUnik dom: Hyresvärden får rätt mot småbarnsfamilj utan toalett
Läs också 43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå Skandalvärden förlorar igen - Lillemor om kampens pris: “Jag kommer aldrig förlåta dem” Så långa är kötiderna till de mest populära adresserna - Elin väntade i 15 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.