Annons

Ny skola inte skäl för byte

Tomelilla Mamman ville att sonen skulle byta skola och därför ville hon göra ett lägenhetsbyte. Hyresvärden godkände inte bytet och nu ger hyresnämnden värden rätt.

Sonen hade inte fått tillräckligt med hjälp i skolan i Tomelilla och därför ville mamman flytta till Ystad där hon hoppades att kunna hitta en bättre skola till sonen. Hon fann en lämplig lägenhet men hos hyresvärden tog det stopp. Hennes egen hyresvärd i Tomelilla, kommunala Österlenhem, godkände inte bytet. Hyresgästen vände sig då till hyresnämnden med hopp om att få igenom lägenhetsbytet men även hyresnämnden nekade henne bytet. Det fanns helt enkelt inga ”beaktansvärda skäl” för bytet även om hyresnämnden konstaterade att ”hyresnämnden har sympati” för skälen till bytet.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.