HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny styrelse efter skakig tid

Jönköping En ny styrelse klubbades igenom på Hyresgästföreningen Vätterbygdens årsmöte i torsdags. Detta efter en osäker tid med en interimsstyrelse. Ordförande för den nya styrelsen blir Johnny Gustafsson.

Sedan förra ordföranden avgick i augusti förra året, har Vätterbygden haft en interimstyrelse ledd av Johnny Gustafsson. På årsmötet i torsdags valdes Gustafsson som officiell ordförande på två år. Ytterligare fyra ordinarie valdes. Jan-Erik Johansson och Börje Johansson valdes på två år. Brigitte Widell och Ulla Fransson valdes på ett år.

– Vi har haft väldigt lite aktivitet i föreningen sedan mars förra året. Nu är målsättningen att öka träffarna med de lokala föreningarna, bli mer aktiva i bostadspolitiken och satsa på fler aktiviteter för våra medlemmar, säger Johnny Gustafsson.

Läs ocksåPeter blev sjuk i lägenheten

Cirka 55 personer deltog på årsmötet på Science park i Jönköping. Av dem var 41 personer i röstlängden och övriga anställda.

– Det är bättre deltagarfrekvens än förra året, men ändå en försvinnande liten del med tanke på att vi har 8 000 medlemmar. 

Mötet inleddes med en föreläsning av P-G Nyström, bostadspolitisk talesman på Hyresgästföreningen. Han pratade om farorna med friare hyressättning.

Läs ocksåVärsta värden i Örnsköldsvik: Vi ska bli bättre

Därefter drog årsmötet igång med val av styrelsen. Revisorns berättelse var positiv och föreningen har en välskött ekonomi. Arvodesnivån ligger kvar på 30 000 kronor per år för hela styrelsen. 

En het potatis var frågan om regionstyrelsens rekommendationer om kontantlösa aktiviteter. Flera hade invändningar emot det och menade att det kan innebär färre deltagare i aktiviteterna. Många äldre saknar swish.

– Vi kommer verka för mindre kontanthantering genom att snabbare sätta in pengarna från exempelvis korvförsäljning på kontot. Men vi kommer fortsätta ta emot kontanter, säger Johnny Gustafsson. 

Läs ocksåFörslag inför västsvenskt årsmöte: hyrestak för alla

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Nu har de som uppdrag att få fram fler förhandlingsdelegater under året. Årsmötet avlutades med att förtjänsttecken delades ut till ett 20-tal trogna aktiva medlemmar och förtroendevalda. En del av dem med över 30 års långa engagemang i föreningen. En av dem är Ann Wernerhag som varit verksam som förtroendevald i 37 år.

Läs också Rökare känner sig diskriminerade Rökförbudet ökar för hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.