HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny värd för 19 hyresgäster i Ödeshög

Ödeshög Hyresgästerna i två hus nära torget i Ödeshög får en ny värd. Det är Ödeshögsbostäder som köper fastigheterna och syftet är att skapa mer liv i centrum.

Kommunägda Ödeshögsbostäder betalar sammanlagt 13,5 miljoner kronor för de två fastigheterna, Domaren 7 med 15 lägenheter och Hjälmen 14 med fyra bostäder.

Säljare är Pilgården AB och ägarbytet sker formellt den 1 april.

Läs ocksåBrandmannens råd hjälper dig att överleva branden

Förutom lägenheter innehåller husen bland annat kontors- och butikslokaler. Flera lokaler står tomma och Ödeshögsbostäders vd Peter Kenell berättar att man nu kommer att jobba för att fylla dessa med verksamhet.

— Centrumhandeln har förändrats mycket under de senaste 15 åren. Vi handlar allt mer på nätet och det har slagit mot butikerna, säger Peter Kenell.

Han tror att bolaget trots det har goda förutsättningar att lyckas hyra ut det som står tomt.

Läs ocksåBranden i trähuskvarteret tog Lars Wallins hem

Hur ska ni lyckas med det?

— Vi har bland annat en dialog med kommunen och vad de har för behov för sina verksamheter.

Det kan också bli aktuellt att bygga om lokaler till lägenheter.

Läs ocksåOsäkert om ny lag skyddar ditt kontrakt vid brand

Kommunfullmäktige har godkänt affären och beviljat bolaget en utökad borgensram så att Ödeshögsbostäder kan ta lån för att finansiera köpet.

Läs också Därför vill ukrainska paret stanna i Sverige: ”200 år av neutralitet” Viktoria från Kiev bor i studentrum – så skapar värdarna rum åt flyktingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.