Annons

Ny värd för 19 hyresgäster i Ödeshög

Ödeshög Hyresgästerna i två hus nära torget i Ödeshög får en ny värd. Det är Ödeshögsbostäder som köper fastigheterna och syftet är att skapa mer liv i centrum.

Kommunägda Ödeshögsbostäder betalar sammanlagt 13,5 miljoner kronor för de två fastigheterna, Domaren 7 med 15 lägenheter och Hjälmen 14 med fyra bostäder.

Säljare är Pilgården AB och ägarbytet sker formellt den 1 april.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förutom lägenheter innehåller husen bland annat kontors- och butikslokaler. Flera lokaler står tomma och Ödeshögsbostäders vd Peter Kenell berättar att man nu kommer att jobba för att fylla dessa med verksamhet.

— Centrumhandeln har förändrats mycket under de senaste 15 åren. Vi handlar allt mer på nätet och det har slagit mot butikerna, säger Peter Kenell.

Annons

Han tror att bolaget trots det har goda förutsättningar att lyckas hyra ut det som står tomt.

Läs ocksåFlera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet

Hur ska ni lyckas med det?

— Vi har bland annat en dialog med kommunen och vad de har för behov för sina verksamheter.

Annons

Det kan också bli aktuellt att bygga om lokaler till lägenheter.

Läs ocksåFamiljen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskinEn man som tittar rakt fram. Ett vattenglas som fylls på.

Kommunfullmäktige har godkänt affären och beviljat bolaget en utökad borgensram så att Ödeshögsbostäder kan ta lån för att finansiera köpet.

Läs också Familj blev utelåst av hyresvärden – sedan försvann alla deras ägodelar Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.