Annons

Nytt konstverk invigs i Berga

Linköping Berga har fått ett nytt konstverk. I dag invigs Odlingsboet, i samband med Bergadagen.

​Det är vanligare att ny konst uppförs i centrala Linköping än i bostadsområden i ytterområdena. Men i dag, lördag, invigs ett helt nytt konstverk vid Knektgatan i Berga. Under närmare ett år har konstnären Björn Svensk, personal från Stångåstaden och Hyresgästföreningen och inte minst hyresgäster som bor i området arbetat med konstprojektet. Resultatet är en stor bur av metall som står på en höjd nära Tinnerbäcken. I buren växer ett träd.

– Det är första gången jag ser det och först trodde jag att buren var till för att skydda trädet mot att folk ska sabba det. Men jag tycker att det är rätt snyggt. Det är trevligt med konst i området, det har jag inte alls någonting emot.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det säger Samuel Lindström, som bor i närheten och är ute på promenad med familjen.

Annons

Vid invigningen kommer Björn Svensk att berätta om arbetet med konstverket. Dessutom deltar Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande i Linköpings kommuns samhällsbyggnadsnämnd. Det blir också musikunderhållning med Great Artists of Burundi Drummers.

Invigningen blir startskottet för årets upplaga av Bergadagen, med en rad olika aktiviteter i området. Det bjuds bland annat på mannekänguppvisning och uppträdande av barn som deltagit i sommarens cirkusskola.

Annons
Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.
Läs också Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Hyreshöjningen skjuts upp - så här stor blir den Anklagade grannen för olaglig tvätt - nu måste 77-åringen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.