Oro inför rivningar i Hofors
På 1980-talet blev Hofors en rikskänd kommun när fastigheter på Västerhöjden kallställdes och vattenledningarna fylldes med glykol. Sedan dess har kommunens befolkning fortsatt sjunka.
Att flera hus måste rivas har varit känt sedan länge men vd för Hoforshus, Christian Rickardsson, vill inte berätta vilka fastigheter det blir förrän styrelsen haft sitt extrainsatta möte 17 juni.
– Vd väljer att inte köra över sin styrelse, han väntar tills efter mötet med att ge besked till hyresgästerna. Det betyder stor oro för hyresgästerna och jag håller med Reima Wårvik, ordförande i Hyresgästföreningen i Hofors, om att det hade varit bättre att berätta, säger Mårten Gulin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Gävle.
Mårten Gulin menar att frågan dragit ut på tiden onödigt länge. De som tvingas flytta eftersom deras hus ska rivas erbjuds ersättningslägenheter och får hjälp med flytten men det handlar trots allt om att lämna sitt hem mot sin vilja och det är alltid svårt.
– Men jag har inte hört några stora klagomål från dem som tvingats flytta vid de tidigare rivningarna och jag tror att Hoforshus vill hyresgästernas bästa även om beskeden dröjer, säger Mårten Gulin.
Hem & Hyra har inte lyckats nåt Christian Rickardson på Hoforshus för en kommentar.