Annons

Oro inför rivningar i Hofors

Hofors ​Hoforshus har länge haft problem med tomma lägenheter. Många lämnar kommunen och huspriserna är låga. Att fler fastigheter måste rivas är klart sedan länge men vilka det blir vill företaget inte berätta.

​På 1980-talet blev Hofors en rikskänd kommun när fastigheter på Västerhöjden kallställdes och vattenledningarna fylldes med glykol. Sedan dess har kommunens befolkning fortsatt sjunka.

Att flera hus måste rivas har varit känt sedan länge men vd för Hoforshus, Christian Rickardsson, vill inte berätta vilka fastigheter det blir förrän styrelsen haft sitt extrainsatta möte 17 juni.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vd väljer att inte köra över sin styrelse, han väntar tills efter mötet med att ge besked till hyresgästerna. Det betyder stor oro för hyresgästerna och jag håller med Reima Wårvik, ordförande i Hyresgästföreningen i Hofors, om att det hade varit bättre att berätta, säger Mårten Gulin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Gävle.

Annons

Mårten Gulin menar att frågan dragit ut på tiden onödigt länge. De som tvingas flytta eftersom deras hus ska rivas erbjuds ersättningslägenheter och får hjälp med flytten men det handlar trots allt om att lämna sitt hem mot sin vilja och det är alltid svårt.

– Men jag har inte hört några stora klagomål från dem som tvingats flytta vid de tidigare rivningarna och jag tror att Hoforshus vill hyresgästernas bästa även om beskeden dröjer, säger Mårten Gulin.

Annons
Läs ocksåUppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljonerCarolina Munkfors och Max Pettersson ståt på marken, Jocke Honkamäki står en våning upp i en byggnadsställning under uppbyggnad vid en ljus men smutsig putsad fasad. Längst till vänster syns en del av en lastbil. Uppsalahem har tvingats renovera fönster i Eriksberg och Svartbäcken genom ett åtgärdsföreläggande från kommunen.

Hem & Hyra har inte lyckats nåt Christian Rickardson på Hoforshus för en kommentar.

Läs också Hyresgäster tvingas flytta för ny bensinmack: "Jag fick total panik" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.