Annons

Östhammar har länets dyraste taxor

Uppsala Invånarna i Uppsala län betalar mer för avfall, vatten och avlopp, el och fjärrvärme än genomsnittet i landet. Men det skiljer sig mellan länets kommuner där Uppsala är billigast och Östhammar är dyrast.
Foto: Monika Steczkó
Östhammar har Uppsala läns dyraste taxor.

Det visar årets Nils Holgersson-rapport som kartlägger avgifter och taxor för ett flerbostadshus i landets alla kommuner.
Kostnaderna för vatten, avlopp, el, uppvärmning och sophämtning varierar stort mellan Sveriges kommuner. Enligt Nils Holgersson-rapporten är Uppsala ett av de dyraste länen. Den totala snittkostnaden i Uppsala län är 1 946 kronor per månad för en trerummare. Det är högre än rikssnittet som ligger på 1 883 kronor.

– Ofta handlar det om verksamheter med dålig konkurrens och där konsumenterna har små möjligheter att påverka priserna. Främst är det kostnaderna för elnät som sticker ut på ett negativt sätt, ett mönster vi sett i flera år och över hela landet, säger Jennie Wiederholm, ordförande för Nils Holgersson-gruppen, i ett pressmeddelande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men skillnaderna inom länet är stora. Lägst taxor och avgifter har Uppsala, totalt 1 803 kronor per månad och lägenhet. Dyrast är Östhammar med 2 078 kronor per månad och lägenhet.

Annons

 

Kommuner med högst månadskostnad för en vanlig trerumslägenhet

Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.
Östhammar 2 078 kr
Knivsta 2 071 kr
Älvkarleby 2 042 kr

 

Annons

Kommuner med lägst månadskostnad för en vanlig trerumslägenhet

Uppsala 1 803 kr
Enköping 1 834 kr
Heby 1 848 kr

Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.