Annons

Östhammarshems hyror klara

Uppsala Östhammarshem och Hyresgästföreningen har förhandlat klart om 2020 års hyror. Snitthöjningen blir 1,56 procent från och med årsskiftet.
Foto: Petra Olofsson
Isabelle Melin har förhandlat med Östhammarshem om nästa års hyror.

Höjningen är betydligt mindre än de 3,5 procent som Östhammarshem hade yrkat på.

– Vi ansåg att yrkandet på 3,5 procent var för högt även med hänsyn till de kostnadsökningar som sannolikt sker under 2020. Överenskommelsen hamnade på en nivå som är rimlig, med hänsyn både till kostnadsökningarna i kommunen och till hyresgästernas plånböcker, säger Hyresgästföreningens förhandlare Isabelle Melin i ett uttalande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fördelningen av hyreshöjningen innebär att de allra flesta får 1,6 procent, medan nyproducerade lägenheter får 1,1 procent.

Annons

I fjol höjdes Östhammarshems hyror med 1,68 procent.

Östhammarshem är Östhammars kommunala bostadsbolag äger och förvaltar cirka 1900 lägenheter i Östhammar, Öregrund, Gimo, Österbybruk, Alunda och Hargshamn.

Annons
Läs ocksåUppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.