Annons

P-platser stoppar byggplaner

Kalmar Kalmarhems planer på att bygga bostäder på Ängö stöter på patrull. I stället för nya bostäder blir det 242 parkeringsplatser på gräsmattan öster om Ängöleden.

Kalmarhem har motsatt sig planerna på att bygga parkeringsplatser på området. I stället ville det kommunala bostadsbolaget bygga ett 60-tal bostäder på platsen. Kalmar kommun har dock haft andra planer och nu när bygglovet för parkeringsplatser är klart meddelar Kalmarhem att man inte kommer att överklaga beslutet. Det berättar tidningen Östra Småland.

Det betyder dock inte att Kalmarhem överger planerna på nya bostäder på Ängö. I stället ska bolaget titta på alternativa platser utmed Ängöleden.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Två privatpersoner har överklagat bygglovet. En kvinna som bott på Ängö i mer än tio år säger till Östra Småland att det enligt hennes mening finns flera äldre hus i området som är värda att bevaras. Den andra personen tycker att det räcker med den parkering som redan finns utmed Ängöleden.

Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Svartsjuk flickvän vägrade flytta ut – gick bärsärk i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.