Annons

Pensionärer i Gävle begär skadestånd efter brand

Gävle ​20 pensionärer i seniorboendet Adjunkten i Gävle begär skadestånd efter en brand i en restaurang i huset i våras.

​Ägarna till restaurangen, som är misstänkta för att själva ha anlagt branden, kan bli skyldiga att betala hyresgästerna 200 000 kronor om de döms.

Annons
Alla de 90 hyresgästerna i huset kan ses som brottsoffer och de 20 som bor i de två trappuppgångar som ligger närmast restaurangen har nu begärt skadestånd med 10 000 kronor var.
Advokat Carina Abrahamsson bedömer att chansen att få skadestånd är störst för dem som var direkt berörda. Hon tror inte att de som visserligen var oroliga för vad som skulle hända men inte kände brandlukt eller på annat sätt märkte av branden kan komma ifråga för någon form av ersättning.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt" Domstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat" Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Ett år efter sprängningen – nu får Johan rätt till skadestånd men vissa grannar blir utan: "Många mår fortfarande dåligt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.