Annons

Protesterar mot snabbhöjning

Landskrona Plötslig en dag damp det ner ett brev. Hyresvärden vill höja hyran med 34 procent.

I brevet förklarade värden att hyran inte har höjts på många år och att det därför nu var befogat med en rejäl höjning. Det skulle betyda att hyran gick från cirka 6 600 kronor i månaden till 8 800. Detta skulle ske inom tre månader.

De berörda hyresgästerna i Landskrona protesterar och har drivit saken till hyresnämnden. De menar att visst, de kan förstå att hyran höjs för den har varit låg, men de accepterar inte hela höjningen på så kort tid. Lägenheterna det handlar om är stora femmor. Hyresgästerna vill, i så fall, att hyran höjs vid fyra tillfällen under en treårsperiod. För det menar de att de har lagligt stöd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämndens beslut kommer om cirka en vecka.

Annons

Fastigheten saknar avtal om kollektiv hyresförhandling med Hyresgästföreningen.

Läs här hur det gick.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.