HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Renovering ger sänkt garagehyra

Motala En omfattande garagerenovering pågår på Torvmossen i Motala. Varmgaragen görs om till kallgarage, något som väcker blandade känslor bland hyresgästerna.

Det började med att murken träpanel på garagelängorna skulle bytas ut.

– Då upptäcktes att skicket var sämre än vi visste om, berättar Stefan Ingesson, kundvärd hos hyresvärden Platen.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Renoveringen blir därför mer omfattande än vad som först planerades. Förutom fasaderna så rustas de 74 garagen även invändigt. Bland annat tas värmefläktarna bort. I stället installeras eluttag för motorvärmare.

– Det är mer miljövänligt, säger Stefan Ingesson.

Han berättar att det har kommit en del synpunkter på förändringen från hyresgästerna. En del gillar inte att det nu blir kallgarage.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

– Men vi sänker hyran från 380 till 340 kronor i månaden.

Platen hoppas också att förändringen ska minska problemen med att garage används till annat än fordonsförvaring.

– Garaget ska inte vara en verkstad, där man kanske förvarar olika vätskor som till exempel bensin. Det har också förekommit svetsaggregat och det är inte tillåtet med tanke på brandrisken, betonar Stefan Ingesson.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Ewa Karlsson, hyresgäst på Torvmossen, tycker att det är bra att garagen rustas upp. Men det är lite besvärligt att arbetet pågår just under vintern.

Annons

– Jag måste ju skrapa rutan på bilen när den står ute, säger hon.

Om ett par veckor ska arbetet vara klart.

Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.