Annons

Renovering ger sänkt garagehyra

Motala En omfattande garagerenovering pågår på Torvmossen i Motala. Varmgaragen görs om till kallgarage, något som väcker blandade känslor bland hyresgästerna.

Det började med att murken träpanel på garagelängorna skulle bytas ut.

– Då upptäcktes att skicket var sämre än vi visste om, berättar Stefan Ingesson, kundvärd hos hyresvärden Platen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Renoveringen blir därför mer omfattande än vad som först planerades. Förutom fasaderna så rustas de 74 garagen även invändigt. Bland annat tas värmefläktarna bort. I stället installeras eluttag för motorvärmare.

– Det är mer miljövänligt, säger Stefan Ingesson.

Han berättar att det har kommit en del synpunkter på förändringen från hyresgästerna. En del gillar inte att det nu blir kallgarage.

Annons
Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

– Men vi sänker hyran från 380 till 340 kronor i månaden.

Platen hoppas också att förändringen ska minska problemen med att garage används till annat än fordonsförvaring.

– Garaget ska inte vara en verkstad, där man kanske förvarar olika vätskor som till exempel bensin. Det har också förekommit svetsaggregat och det är inte tillåtet med tanke på brandrisken, betonar Stefan Ingesson.

Läs ocksåHär gör råttor och knarkare kaos i garaget – Walid: ”Har fått städa undan sprutor”Hyresgästen Walid Dib i Malmö som har problem med knarkare och råttor i sitt garage.

Ewa Karlsson, hyresgäst på Torvmossen, tycker att det är bra att garagen rustas upp. Men det är lite besvärligt att arbetet pågår just under vintern.

Annons

– Jag måste ju skrapa rutan på bilen när den står ute, säger hon.

Om ett par veckor ska arbetet vara klart.

Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.