Annons

Rev kontrakt när hon ryckte upp häck

Simrishamn Kvinnan gjorde om utemiljön utan att fråga om lov. Det uppskattade inte värden som sade upp kontraktet direkt. Men där skedde en miss och hyresnämnden vill inte pröva häckfallet.
Häcken på bilden är inte samma som i artikeln.

En sju meter lång häck stod på gränsen mellan fastighetsägarens mark och kommunens. Den grävde kvinnan upp och tog bort. Det berättade värden i sin ansökan till hyresnämnden. Hon skulle även ha planterat nya träd på eget initiativ.

Fastighetsägaren uppskattade inte alls initiativet och sade upp kontraktet med omedelbar verkan. Det var omöjligt att återställa häcken ansåg värden som menade att det även skulle kunna bli tal om att kräva ett skadestånd. Arbetet med utemiljön beskrevs som en “särskilt allvarlig störning” och inte alls i linje med en hyresgästs skyldighet att hålla ordning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men i hyresnämnden blev det stopp. Eftersom kontraktet hade sagt upp direkt och utan någon uppsägningstid kan nämnden inte pröva fallet. Nu får hyresvärden göra om allt från början, gå till en annan instans eller dra ett streck över häckfallet.

Den försvunna häcken stod tidigare vid ett mindre hus i en mindre ort i Simrishamns kommun. Ägaren är en privat hyresvärd. Hem & hyra har inte lyckats nå trädplanteraren.

Annons
Läs också Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.