HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rivning på Koppargården kan inte uteslutas

Landskrona Landskronahems bytesaffär med Paulsson Fastigheter i Öresund AB kan leda till rivningar på Koppargården. Det konstaterar Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson.
Foto: Gry Ellebjerg
Kenneth Håkansson är ordförande för det kommunala bostadsbolaget i Landskrona.

Nu står det klart att Landskronahem säljer 265 lägenheter på Silvergården till Paulsson Fastigheter i Öresund AB. I utbyte säljer Paulsson Fastigheter i Öresund sina 245 lägenheter på Koppargården till Landskronahem, som därmed blir ensam fastighetsägare i Koppargården.

Enligt Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson ger affären Landskronahem förutsättningar för att rusta upp Karlslundsområdet. Vad det innebär rent konkret kan han inte svara på idag.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Vilka konsekvenser får fastighetsaffären för hyresgästerna?

‒ De kommer inte att märka någon skillnad just nu. Däremot på sikt. Tanken är att få till en blandad upplåtelseform med både hyresrätter, bostadsrätter och villor. Jag hoppas att vi ska kunna presentera något konkret det här året. Vi kommer att ha dialogmöten med hyresgäster och andra intressenter.

Annons

Det finns en oro bland hyresgäster. Kommer ni att riva något?

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

‒ Det är inget vi har diskuterat i nuläget men det kan inte uteslutas.

Om ni skulle riva bostäder. Vilka konsekvenser får det för hyresgästerna?

‒ Det är alldeles för tidigt att säga. Om vi river lägenheter kommer vi naturligtvis att erbjuda ersättningslägenheter till hyresgästerna. I bästa fall kanske de kan göra boendekarriär i området. Det kan de som bor på Koppargården inte göra i sitt område idag.

Annons
Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Koppargården är i sämre skick än Silvergården. Gör ni en dålig affär?

‒ Nej, det är invägt i affären. Vi får 40 miljoner kronor mer än vad vi betalade.

Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.