Annons

Rivning på Koppargården kan inte uteslutas

Landskrona Landskronahems bytesaffär med Paulsson Fastigheter i Öresund AB kan leda till rivningar på Koppargården. Det konstaterar Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson.
Foto: Gry Ellebjerg
Kenneth Håkansson är ordförande för det kommunala bostadsbolaget i Landskrona.

Nu står det klart att Landskronahem säljer 265 lägenheter på Silvergården till Paulsson Fastigheter i Öresund AB. I utbyte säljer Paulsson Fastigheter i Öresund sina 245 lägenheter på Koppargården till Landskronahem, som därmed blir ensam fastighetsägare i Koppargården.

Enligt Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson ger affären Landskronahem förutsättningar för att rusta upp Karlslundsområdet. Vad det innebär rent konkret kan han inte svara på idag.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vilka konsekvenser får fastighetsaffären för hyresgästerna?

‒ De kommer inte att märka någon skillnad just nu. Däremot på sikt. Tanken är att få till en blandad upplåtelseform med både hyresrätter, bostadsrätter och villor. Jag hoppas att vi ska kunna presentera något konkret det här året. Vi kommer att ha dialogmöten med hyresgäster och andra intressenter.

Annons

Det finns en oro bland hyresgäster. Kommer ni att riva något?

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

‒ Det är inget vi har diskuterat i nuläget men det kan inte uteslutas.

Om ni skulle riva bostäder. Vilka konsekvenser får det för hyresgästerna?

‒ Det är alldeles för tidigt att säga. Om vi river lägenheter kommer vi naturligtvis att erbjuda ersättningslägenheter till hyresgästerna. I bästa fall kanske de kan göra boendekarriär i området. Det kan de som bor på Koppargården inte göra i sitt område idag.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Koppargården är i sämre skick än Silvergården. Gör ni en dålig affär?

‒ Nej, det är invägt i affären. Vi får 40 miljoner kronor mer än vad vi betalade.

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.