Annons

Rökning och grillning – vanligaste klagomålen på sommaren

Nyheter Eva Nykvist har jobbat i Hyresgästföreningens växel de senaste fyra somrarna. Den här sommaren är, enligt henne, den bästa och lugnaste hittills. – Det är inte så många hyresgäster som ringer. Några hör av sig för att de inte har fått Hem & Hyra, annars handlar det mest om störningsärenden, framför allt om rökning och grillning.  

Eva Nykvist har suttit i Hyresgästföreningens växel i Göteborg under de senaste somrarna. Hon och kollegorna i Stockholm tar hand om samtal från hyresgäster från hela landet.
Under sommaren är det betydligt lugnare i telefonväxeln än under resten av året.

I år har det dessutom varit lugnare än förra året.
– Det har varit färre samtal.  Och av någon anledning har det mest varit hyresgäster från sydöstra Sverige och Skåne som har ringt, säger Eva Nykvist.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Tidigare somrar har Hyresgästföreningen haft lite problem med att få organisationen att fungera under sommaren.
–  Men i år har det fungerat jättebra. En del av omorganisationen har väl gjorts som ett led i Hyresgästföreningens vision, Agenda 2016, men vi som jobbar i växeln satte också ihop en skrivelse med synpunkter på vad som behövde förändras.

Annons

Av de hyresgäster som ringer till växeln är det några som inte har fått Hem & Hyra, några har velat fråga om uthyrning av lokaler och några vill framföra klagomål. På sommaren handlar det mest om störningsärenden, framför allt om rökning och grillning. 
– Grillning har alltid orsakat klagomål på sommaren, men kanske att man störs mer av rökning nu när samhället är lite mer negativt mot rökare. Det ligger kanske lite i tiden.  

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.