Annons

S-politiker vill införa individuella prövningar

Nyheter Kommunalrådet Maria Ward (S) vill införa individuella prövningar av försörjningsstödstagare som söker bostad hos Helsingborgshem.

Hem & Hyras artikel om Helsingborgshems policy för personer med försörjningsstöd har skapat debatt. Kommunalrådet Maria Ward (S) tycker att generalla uthyrningsregler är ett problem.

− Jag tycker man ska införa individuella prövningar. I dag är socialförsäkringssystemet nedmonterat och då återstår ju bara försörjningsstödet. Därför tror jag att det skulle underlätta om man gjorde individuella prövningar av bostadssökande hos Helsingborgshem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon slår även ett slag för att Helsingborgs stad borde införa den statliga hyresgarantin. Den går ut på att bostadsbolaget går i borgen för hyresgästen. Villkoret är att du har någon form av anställning. Det kan vara en deltid- eller en projektanställning som kompletteras med försörjningsstöd.

Annons

− Vi socialdemokrater lade en motion om det som tyvärr inte gick igenom, så vi har ingen hyresgaranti i Helsingborg men det kunde vara en väg att komma in på den ordinarie bostadsmarknaden. Vi kan alla hamna i ett läge där vi behöver ekonomisk hjälp.

Under våren ska fullmäktige i Helsingborg besluta om nya mål och strategier mot bostadslöshet.

Läs ocksåHär delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tvekaTvå unga män vid ett bord. Båda ser glada ut.

− Då kommer vi säkert att ta upp detta. Det ska bli intressant.

Annons

Läs även: M-politiker i Helsingborg försvarar hårda uthyrningsregler
Kritik mot hårda uthyrningsregler i Helsingborg

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Nya hyror för Helsingborgshems hyresgäster: "Det kommer att bli jättetufft" Parterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.