HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

S-politiker vill införa individuella prövningar

Nyheter Kommunalrådet Maria Ward (S) vill införa individuella prövningar av försörjningsstödstagare som söker bostad hos Helsingborgshem.

Hem & Hyras artikel om Helsingborgshems policy för personer med försörjningsstöd har skapat debatt. Kommunalrådet Maria Ward (S) tycker att generalla uthyrningsregler är ett problem.

− Jag tycker man ska införa individuella prövningar. I dag är socialförsäkringssystemet nedmonterat och då återstår ju bara försörjningsstödet. Därför tror jag att det skulle underlätta om man gjorde individuella prövningar av bostadssökande hos Helsingborgshem.

Läs ocksåHelsingborgshem strandar förhandlingen: "Hyresgästföreningen är för snåla"

Hon slår även ett slag för att Helsingborgs stad borde införa den statliga hyresgarantin. Den går ut på att bostadsbolaget går i borgen för hyresgästen. Villkoret är att du har någon form av anställning. Det kan vara en deltid- eller en projektanställning som kompletteras med försörjningsstöd.

Annons

− Vi socialdemokrater lade en motion om det som tyvärr inte gick igenom, så vi har ingen hyresgaranti i Helsingborg men det kunde vara en väg att komma in på den ordinarie bostadsmarknaden. Vi kan alla hamna i ett läge där vi behöver ekonomisk hjälp.

Under våren ska fullmäktige i Helsingborg besluta om nya mål och strategier mot bostadslöshet.

Läs ocksåAnita kräks och svimmar – riskerar vräkas om hon fortsätter kräva åtgärder mot elen i husetElöverkänslig Bild på kvinna

− Då kommer vi säkert att ta upp detta. Det ska bli intressant.

Annons

Läs även: M-politiker i Helsingborg försvarar hårda uthyrningsregler
Kritik mot hårda uthyrningsregler i Helsingborg

Läs också Välkommen på nostalgitripp – här är lägenheten där allt är 1970-tal Skriva hyreskontrakt på att umgås blev succé: ”Klart vi vill fortsätta” Hyresförhandlingarna bröt samman – bostadsbolag anklagas för kartellbildning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.