HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Så ska skippat styrelsearbete locka fler

Ängelholm Bor du i Ängelholm och vill hitta på eller förändra någonting i ditt bostadsområde? Nu ska du lättare få stöd av Hyresgästföreningen utan att behöva engagera dig i en styrelse.
Den nya lokala hyresgästföreningen som ska göra allt styrelsearbete i Ängelholm: Sven Bergenstråle, Inger Olsson, Loo Lindell, Anita Carlson (bakom), Britt-Marie Hansson, Malin Olofsson (bakom) och Ewa Tolstam. Foto: Magnus Djerf/Hyresgästföreningen.

Traditionellt sett behövs en lokal hyresgästförening för att Hyresgästföreningen ska vara aktiv i ett bostadsområde. Det ska inte längre behövas. Nu ska en förening täcka hela Ängelholm och stötta lokala aktivitetsgrupper så att enskilda hyresgäster kan göra just vad de vill.

Ängelholm hade åtta lokala hyresgästföreningar. De går nu samman till en.
– Det blir ett lättare, effektivare och roligare sätt att jobba. Man kan engagera sig utan den administrativa biten med att bilda en lokal hyresgästförening med en styrelse, säger verksamhetsutvecklare Magnus Djerf.

Läs ocksåStora förtjänster- men få nappar på självförvaltning

Så här fungerar det redan i Klippan men annars är organisationsformen hittills ovanlig i Skåne.

Annons

Beslutet togs i februari. Enligt Magnus Djerf finns det redan massor av idéer ute i bostadsområdena. Förutom att fortsätta med läxhjälp och loppisar vill hyresgäster arrangera utomhusbio, matlagningskurser och en internationell matlagningsdag.

En annan viktig orsak till den förändrade organisationen var att det inte fanns lokala hyresgästföreningar i alla bostadsområden och representationen blev skev.

Annons
Läs ocksåEfter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek”Lars Toftmar, hyresgäst i Ystad.
Läs också Värden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstäda Efter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.