Annons

Sägs upp efter år av störningar

Göteborg Hyresgästen och hans vänner störde grannarna så mycket att värden fick anlita ronderande personal. Det är ett av flera skäl till att göteborgaren nu förlorar hyreskontraktet.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Familjen har stört grannarna, men Hyresnämnden anser att det inte är rimligt att vräka en fembarnsfamilj.

Privatvärden har haft fler bekymmer med hyresgästen i västra Göteborg. Hyrorna har betalats för sent flera gånger, lägenheten har utsatts för inbrott och skadegörelse.

Mannen vägrade polisanmäla en bekant som stal hans nycklar, vilket ledde till att alla nycklar i fastigheten fick bytas – en dyr affär.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under flera år har grannarnas nattsömn störts av höga ljud och påringningar. Från mitten av november har värden tvingats anlita ronderande personal på grund av störningarna.

Annons

Trots flera varningsbrev har läget inte blivit bättre. Värden sa upp kontraktet. Hyresnämnden har tittat på frågan och håller med om att det finns skäl för en uppsägning.

Hyresgästen själv har inte framfört något som skulle kunna förklara eller försvara det som hänt. Nu måste han lämna bostaden.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.