HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sena hyresinbetalningar – mister lägenheten

Huskvarna En hyresgäst i Huskvarna var sen med hyran varje månad i ett års tid. Det är inte okej, anser hyresnämnden som beslutat att han inte får bo kvar.

Sedan april förra året har hyresgästen varit sen med hyran, enligt hyrsvärdens uppgifter till hyresnämnden. För april och maj i år har ännu ingen hyra betalats och hyresskulden ligger på drygt 11 000 kronor.

När hyresnämnden höll sitt möte dök hyresgästen, en 26-årig man, aldrig upp och nämnden fick avgöra saken utan honom.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att hyresgästen gjort sig skyldig till upprepade betalningsförsummelser, och därmed åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst, i sådan grad att hyresavtalet inte bör förlängas. Flyttar inte hyresgästen frivilligt kan han avhysas på egen bekostnad.

Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.