Annons

Sena hyresinbetalningar – mister lägenheten

Huskvarna En hyresgäst i Huskvarna var sen med hyran varje månad i ett års tid. Det är inte okej, anser hyresnämnden som beslutat att han inte får bo kvar.

Sedan april förra året har hyresgästen varit sen med hyran, enligt hyrsvärdens uppgifter till hyresnämnden. För april och maj i år har ännu ingen hyra betalats och hyresskulden ligger på drygt 11 000 kronor.

När hyresnämnden höll sitt möte dök hyresgästen, en 26-årig man, aldrig upp och nämnden fick avgöra saken utan honom.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att hyresgästen gjort sig skyldig till upprepade betalningsförsummelser, och därmed åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst, i sådan grad att hyresavtalet inte bör förlängas. Flyttar inte hyresgästen frivilligt kan han avhysas på egen bekostnad.

Annons
Läs också Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.