Annons

Sena hyresinbetalningar – mister lägenheten

Huskvarna En hyresgäst i Huskvarna var sen med hyran varje månad i ett års tid. Det är inte okej, anser hyresnämnden som beslutat att han inte får bo kvar.

Sedan april förra året har hyresgästen varit sen med hyran, enligt hyrsvärdens uppgifter till hyresnämnden. För april och maj i år har ännu ingen hyra betalats och hyresskulden ligger på drygt 11 000 kronor.

När hyresnämnden höll sitt möte dök hyresgästen, en 26-årig man, aldrig upp och nämnden fick avgöra saken utan honom.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att hyresgästen gjort sig skyldig till upprepade betalningsförsummelser, och därmed åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst, i sådan grad att hyresavtalet inte bör förlängas. Flyttar inte hyresgästen frivilligt kan han avhysas på egen bekostnad.

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.