Annons

Skräckgranne i Kristianstad bor kvar hela sommaren

Kristianstad En hotfull man i Kristianstad har satt skräck i ett helt hyreshus. Trots att grannarna uppger att de inte vågar gå ut i trapphuset får mannen bo kvar hela sommaren.
Redan i februari sa AB Kristianstadbyggen, ABK, upp den 40-åriga mannen på grund av att han hotade och störde sina grannar. Hyresgästen har bland annat sagt att han ska kastrera alla barnen, skära halsen av en granne, ta en annan grannes hjärta och kastrera ytterligare en granne.

Eftersom mannen inte flyttar självmant har ärendet blivit ett fall för hyresnämnden. Men förhandlingarna i april blev uppskjutna eftersom polisen inte lyckades delge mannen. I förra veckan skulle nya förhandlingar hållas men även dessa blev framflyttade.
─ Självklart hade vi hoppats på att kunna lösa det hela. Men i nuläget finns det inget vi kan göra, säger Ulrika Koch, ABK.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Redan tidigare har grannarna sagt att de snart inte orkar mer. De har uppgett att de vid flera tillfällen har sett polisen vid grannens dörr men att han då inte öppnat. Vid samtliga tillfällen har grannen, enligt hyresgästerna, varit hemma. Nästa förhandling i hyresnämnden är satt till den 18 augusti.

Annons

 

Läs mer här.

Annons
Läs ocksåHyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyrorPerson som river hyreskontraktet.
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.