Annons

Skräpsamlande hyresgäst förlorar lägenhet

Malmö Efter en omfattande vanvård av lägenheten och upprepande översvämningar revs mannens kontrakt. Men han var inte riktigt beredd att flytta och överklagade till hovrätten.

I badrummet flöt soporna runt på det vattentäckta golvet. I köket och vardagsrummet låg högar med skräp travade meterhögt på golvet. Nedskräpningen i bostaden på Gamla väster var total.

Värden, en mindre privat ägare, sade upp kontraktet i höstas. Hyresnämnden gick på samma linje i början av året: mannen var tvungen att lämna lägenheten senast den 30 april. Anledningen: allvarlig misskötsel och åsidosättande av skyldigheterna som hyresgäst.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Enligt värden ska 51-åringen genom sitt beteende ha orsakat vattenskador hos andra hyresgäster.  Han ansågs oförmögen att sköta sin bostad vilket innebar en fara för andra boende i huset och för fastigheten som helhet.

Annons

Hyresgästen dök aldrig upp under förhandlingen i hyresnämnden. Han hade ingen lust att flytta och defintivt inte så snabbt som värden ville. Sex månader var en mer rimlig tid för att klara av en avflyttning, lät han meddela i ett mejl.

“Jag kommer självklart se till att lägenheten är korrekt städad vid eventuell flytt”, skrev han.

Annons
Läs ocksåHyresgästen krävs på nästan hundra tusen kronor – stängde av elen i lägenhetenVattenskada

Mannens invändningar mot tidspunkten tog fallet vidare till Svea hovrätt där hyresvärden gick med på kravet. Enligt hovrättens beslut från mitten av maj i år måste han fortfarande flytta men får fram till den sista juni på sig att lämna den sopfyllda lägenheten.

Läs också Anmälde inte vattenskadat badrum på fem år – krävs på 125 000 kronor Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia" Efter ombildningen – blir av med sin uteplats: "Det kan bli bråk" Bytte lägenhet med dottern men flyttade aldrig in – räddas i hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.