Annons

Skräpsamlande hyresgäst förlorar lägenhet

Malmö Efter en omfattande vanvård av lägenheten och upprepande översvämningar revs mannens kontrakt. Men han var inte riktigt beredd att flytta och överklagade till hovrätten.

I badrummet flöt soporna runt på det vattentäckta golvet. I köket och vardagsrummet låg högar med skräp travade meterhögt på golvet. Nedskräpningen i bostaden på Gamla väster var total.

Värden, en mindre privat ägare, sade upp kontraktet i höstas. Hyresnämnden gick på samma linje i början av året: mannen var tvungen att lämna lägenheten senast den 30 april. Anledningen: allvarlig misskötsel och åsidosättande av skyldigheterna som hyresgäst.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt värden ska 51-åringen genom sitt beteende ha orsakat vattenskador hos andra hyresgäster.  Han ansågs oförmögen att sköta sin bostad vilket innebar en fara för andra boende i huset och för fastigheten som helhet.

Annons

Hyresgästen dök aldrig upp under förhandlingen i hyresnämnden. Han hade ingen lust att flytta och defintivt inte så snabbt som värden ville. Sex månader var en mer rimlig tid för att klara av en avflyttning, lät han meddela i ett mejl.

“Jag kommer självklart se till att lägenheten är korrekt städad vid eventuell flytt”, skrev han.

Annons
Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.

Mannens invändningar mot tidspunkten tog fallet vidare till Svea hovrätt där hyresvärden gick med på kravet. Enligt hovrättens beslut från mitten av maj i år måste han fortfarande flytta men får fram till den sista juni på sig att lämna den sopfyllda lägenheten.

Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Slängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.