HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Släpper inte in värden – sägs upp

Kristianstad Fyra gånger har hyresvärden meddelat att de vill in i lägenheten. De har ringt på men ingen har öppnat. Nu sägs kvinnan i Kristianstad upp.
Foto: Gry Ellebjerg

Stank av katturin från lägenheten var en orsak till att kvinna sades upp redan i juli förra året. Men hon fick en andra chans. I en förlikning kom hon och värden överens om att hon fick bo kvar om hon städade och:

  1. Med en veckas varsel släppte in hyresvärden i lägenheten för besiktning.
  2. Tog hjälp av kommunens hemtjänst.

Men något verkar inte ha fungerat. För sedan förlikningen har hyresvärden vid fyra tillfällen meddelat att, och när, de kommer på besök. De har ringt på men inte blivit insläppta. Det skriver värden i handlingar som har lämnats in till Hyresnämnden i Malmö. I december blev kvinnan uppsagd igen och då hon inte flyttar vill hyresvärden att nämnden prövar saken.

Kvinnan har fått varningar flera gånger och i en så kallad rättelseanmaning skriver värden att de ”ånyo fått felanmälningar om att lukt från katturin och kattbajs drar in från er bostadslägenhet genom ventilationen till andra lägenheter i fastigheten”. Värden skriver vidare att kvinnan måste städa hela bostaden, ta bort sopor, diska och torka av alla ytor.

Enligt värden släpper kvinnan inte heller in hemtjänsten.

Kvinnan sägs nu upp på flera punkter.

Läs ocksåHyra lägenhet "för att koppla av” inte skäl nog för att få behålla den
  1. Hon har inte gjort det som hon har uppmanats till i varningsbrev.
  2. Hon har inte släppt in värden eller tagit hjälp av hemtjänsten.
  3. Hon har brutit mot förlikningen.

Kvinnan har inte yttrat sig till hyresnämnden. Ärendet är uppsatt till förhandling i mitten av mars.

Läs också Krylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral Betalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta Kommunen sålde - nu flyr hyresgästerna "Fått ta emot hot och trakasserier"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.