Annons

Slarv med golvbrunn kan kosta lägenheten

Helsingborg En hyresgäst i Helsingborg riskerar kontraktet då denne påstås ha struntat i att rensa golvbrunnen. Det har resulterat i vattenskador hos grannarna. Nu vill hyresvärden att hyresnämnden avgör fallet.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresvärden försökte säga upp Johanna men hon får bo kvar efter ett beslut i hyresnämnden.

I en skrivelse till hyresnämnden påstår värden att hyresgästen brustit i sin vårdplikt. Huvudargumentet är att golvbrunnen i badrummet inte rensats som den ska. Det ska ha resulterat i omfattande vattenskador hos underliggande grannar.

Värden hävdar också att hyresgästen inte informerat värden om de uppkomna skadorna. Hyresvärden kommer att kräva skadestånd. Hur stort beloppet blir är ännu oklart. Något sammanträdesdatum i hyresnämnden är ännu inte satt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen har bott i trean på nästan 73 kvadrat sedan 1992 men om hyresvärden får rätt i hyresnämnden kan hyresgästen vara ute redan i slutet av månaden.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.