HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Slarv med golvbrunn kan kosta lägenheten

Helsingborg En hyresgäst i Helsingborg riskerar kontraktet då denne påstås ha struntat i att rensa golvbrunnen. Det har resulterat i vattenskador hos grannarna. Nu vill hyresvärden att hyresnämnden avgör fallet.
Foto: Gry Ellebjerg
Hembla säger upp 99 hyresgäster efter misstänkt folkbokföringsfusk.

I en skrivelse till hyresnämnden påstår värden att hyresgästen brustit i sin vårdplikt. Huvudargumentet är att golvbrunnen i badrummet inte rensats som den ska. Det ska ha resulterat i omfattande vattenskador hos underliggande grannar.

Värden hävdar också att hyresgästen inte informerat värden om de uppkomna skadorna. Hyresvärden kommer att kräva skadestånd. Hur stort beloppet blir är ännu oklart. Något sammanträdesdatum i hyresnämnden är ännu inte satt.

Läs ocksåArga hyresgäster i nybyggt hus ger inte upp – kräver att felanmälan ska fungeraTvå män sitter i ett kök.

Hyresgästen har bott i trean på nästan 73 kvadrat sedan 1992 men om hyresvärden får rätt i hyresnämnden kan hyresgästen vara ute redan i slutet av månaden.

Läs också Bötfälld för några veckor på fel adress: ”Vill inte ha mer problem” Parkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala De bor i Sveriges första plusenergihus: ”Elpriset rör inte oss” Nu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.