Annons

Smakrik kulturfest i Ringdansen i Norrköping

Norrköping ​Med kakor från 20 olika länder, dansuppvisningar och loppis hälsades sommaren välkommen till området Ringdansen i Norrköping. Lördagens kulturfest blev välbesökt.

​Olga Baksichova har blomsterkrans i håret när hon tillsammans med en sånggrupp från Rysktalande föreningen i Norrköping bjuder på folksånger på både ryska och ukrainska. De två språken är lika, ungefär som svenska och norska, förklarar Olga, som själv kommer från Ukraina.

En bit därifrån ringlar kön lång fram till kakbordet. Georgina Barrales och Delia Zepeda har båda rötterna i Chile, men har bott många år i Sverige. De tycker att kulturfesten är ett bra initiativ, eftersom besökarna får chans att uppleva så många olika smaker och kulturer på samma gång.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bakom arrangemanget står Hyresbostäder, Hyresgästföreningen och en rad andra organisationer. Syftet är, förutom att fira att sommaren äntligen är på intåg, att skapa ett tillfälle för människor att mötas och göra olika saker tillsammans.

– Jag gick hit för att det är marknad, berättar Amelie Welin, som är på jakt efter speciella leksaker som hon samlar på.

Annons

Hon blir också ansiktsmålad och väljer att se ut som en kanin.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Jag gillar kaniner. Vi har tre stycken hemma, säger hon.

Ansiktsmålningen utförs av Fia Rosén, som till vardags är fritidsledare på Navestadskolan. Hon har målat stora och små sedan 1994.

– Det började med att vi skulle göra en musikal på jobbet. Eftersom jag inte kan sy kunde jag inte hjälpa till med dräkterna. Då bestämde jag mig för att satsa på ansiktsmålning i stället och köpte en bok om hur man gör. Sedan övade jag på min sambo hemma vid köksbordet, säger Fia, som helst målar leoparder och tigrar.

Annons
Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

– Det är för att de djuren alltid blir bra, på både barn och vuxna.

Medan Fia trollar fram djur av människor bjuder trollkarlen Mr Mac på en show som liksom ansiktsmålningen framför allt lockar de yngre. För de vuxna finns bland annat en tipspromenad.

Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.