Annons

Stadssiluett kostar skjortan

Eslöv När den 50-åriga kvinnan i Eslöv flyttade från sin lägenhet fick hon en chock. Bostadsbolaget krävde 6 033 kronor i skadestånd för den stadssiluett hon målat i vardagsrummet.

​När kvinnan flyttade in i sin lägenhet fick hon beskedet att hon fick lov att själv måla och tapetsera i bostaden om det var fackmannamässigt gjort. Kvinnan, som bekostade färgen själv, uppger att hon valde att måla om den smutsgula tapeten i vardagsrummet och köket i en neutral grå nyans. I vardagsrummet valde hon att även måla en stadssiluett i en mörkare grå nyans.

Eftersom kvinnan var av uppfattningen att hon fick lov att måla om i lägenheten kom det som en otrevlig överraskning när besiktningsmannen valde att inte godkänna ommålningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I ett brev till hyresnämnden uppger kvinnan att hon naturligtvis aldrig hade satsat tid och pengar på att måla en hyreslägenhet utan godkännande.

Annons

Efter besiktningen bad kvinnan att få kontakt med bostadsbolaget men istället fick hon en räkning på 6 033 kronor på posten från Eslövs Bostads AB.

Besiktningsmannen håller fast vid bedömningen att målningen inte är fackmannamässigt utförd. Enligt honom syns tapetskarvarna igenom både på väggen och uppe vid taket där bården är övermålad. Han påpekar att det även finns färg i taket.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

Eftersom hyresgästen bestrider fakturan har ärendet gått vidare till hyresnämnden. Den 10 februari ska nämnden fatta beslut i fallet.

Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.