Annons

Stadssiluett kostar skjortan

Eslöv När den 50-åriga kvinnan i Eslöv flyttade från sin lägenhet fick hon en chock. Bostadsbolaget krävde 6 033 kronor i skadestånd för den stadssiluett hon målat i vardagsrummet.

​När kvinnan flyttade in i sin lägenhet fick hon beskedet att hon fick lov att själv måla och tapetsera i bostaden om det var fackmannamässigt gjort. Kvinnan, som bekostade färgen själv, uppger att hon valde att måla om den smutsgula tapeten i vardagsrummet och köket i en neutral grå nyans. I vardagsrummet valde hon att även måla en stadssiluett i en mörkare grå nyans.

Eftersom kvinnan var av uppfattningen att hon fick lov att måla om i lägenheten kom det som en otrevlig överraskning när besiktningsmannen valde att inte godkänna ommålningen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I ett brev till hyresnämnden uppger kvinnan att hon naturligtvis aldrig hade satsat tid och pengar på att måla en hyreslägenhet utan godkännande.

Annons

Efter besiktningen bad kvinnan att få kontakt med bostadsbolaget men istället fick hon en räkning på 6 033 kronor på posten från Eslövs Bostads AB.

Besiktningsmannen håller fast vid bedömningen att målningen inte är fackmannamässigt utförd. Enligt honom syns tapetskarvarna igenom både på väggen och uppe vid taket där bården är övermålad. Han påpekar att det även finns färg i taket.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

Eftersom hyresgästen bestrider fakturan har ärendet gått vidare till hyresnämnden. Den 10 februari ska nämnden fatta beslut i fallet.

Läs också Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.