Annons

Stenhammar får inte förbjuda hyresgästernas hund

Nyheter Finansmannen Olof Stenhammar försökte förbjuda sina hyresgäster att ha kvar sin hund, Castor. Men såväl hyresnämnden som Svea hovrätt anser att det är oskäligt att förbjuda hyresgäster att ha hund.​
Miljardären och OMX grundare Olof Stenhammar bor på en herrgård i Värmdö kommun. Olof Stenhammar är också hyresvärd.
Han hyr ut en fristående gårdsflygel till ett par som för fem år sen skaffade en hund av rasen munsterländer.
Problemet var att parets hund, Castor, inte gillar familjen Stenhammars hund, en tax vid namn Nicke.
Castor kastade sig över familjen Stenhammars tax Nicke för tre år sen. Nicke blev så pass skadad att han fick uppsöka veterinären.
 
Hyresgästerna satte då upp ett stängsel runt tomten. Men Castor lyckades ändå angripa Nicke på nytt.
Olof Stenhammar hävdar att Castor är aggressiv mot honom och hans fru, även när de inte har Nicke med sig. Han förbjöd därför hyresgästerna att ha hund, såväl inomhus som ute på tomten.
Men hovrätten upphäver hyresvärdens hundförbud och slår fast att ett hundförbud inte är skäligt gentemot hyresgästerna som haft Castor i flera år.
 
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Matte riskerade kontraktet när chihuahuan skällde så det ekade Hyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.