HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Störande hyresgäst uppsagd – men ord står mot ord

Malmö Högljudda fester, bråk, barn som far illa, hotade grannar. Hyresvärdens beskrivning av den uppsagda hyresgästen är mörk men hyresgästen nekar till alla anklagelser. Nu ligger fallet på hyresnämndens bord.
Foto: Gry Ellebjerg

I flera år har hyresgästen stört sina grannar i västra Malmö. Det hävdar i alla fall den privata hyresvärden som nu har sagt upp henne. Enligt hyresvärden handlar det om grannar som blivit hotade, upprepade högljudda fester, bråk, små barn som lämnas ensamma, sopor som samlas i trappan också vidare. Trots att hyresvärden i flera år skickat upprepade varningar till hyresgästen har problemen fortsatt. En granne har polisanmält henne för hot och en person har polisanmält henne för bedrägeri efter att ha betalat en deposition på 24 000 kronor inför en påstådd andrahandsuthyrning, som uppdagades när andrahandshyresgästen hörde av sig till hyresvärden.

Värden fick efter det nog och sade upp hyresgästen som dock inte ville flytta. Därför ligger fallet på hyresnämndens bord. Vid ett första sammanträde i hyresnämnden nekade hyresgästen till alla anklagelser. Hon menade att hon inte haft fest på tre år och att anklagelserna kommer från en granne som inte gillar henne. Någon andrahandsuthyrning har det aldrig varit tal om och hon har inte tagit emot några pengar, försvarade hyresgästen sig. Eftersom parterna inte kunde förlikas kommer de att mötas ytterligare en gång i hyresnämnden innan ett beslut tas.

Läs ocksåSeger för Växjöbostäder om hyrorna på Alabastern
Läs också Vägrar öppna dörren för värden Hyresgäst i Helsingborg anses vara en brandfara Måste sova i hemmet två nätter i veckan Dom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.