Annons

Största allmännyttan lämnar Sabo

Nyheter De tre största allmännyttiga bostadsföretagen i Stockholm lämnar organisationen Sabo.​

​Det största allmännyttiga bostadsföretaget i Sverige, Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem har begärt utträde ur organisationen Sabo, de allmännyttiga bostadsföretagens organisation. Utträdet kommer att ske vid årsskiftet.

Annons
– Organisationen har blivit en megafon för socialdemokratisk bostadspolitik, menar Kristina Alvendal (m), styrelseordförande i Svenska Bostäder och Familjebostäder och bostadsborgarråd i Stockholm.
– Än är inget beslut fattat. Det är bolagsstyrelserna som ska besluta om utträde. Men det är märkligt att ägarna villl förbjuda bostadsföretag att vara med i sin branschorganisation, säger Barbro Engman, ordförande i Hyresgästföreningen.
 
Barbro Engman menar att Sabo inte är någon politisk organisation.
– Styrelsen är politiskt tillsatt, men de som jobbar på Sabo har till uppgift att serva medlemsföretagen med allt från bredbandslösningar till ekonomi.
De tre bostadsföretagen som lämnar Sabo betalar idag tillsammans fyra miljoner kronor i medlemsavgifter.
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.