Annons

Student får nedsatt hyra efter fläktbuller

Lund Saneringen störde hyresgästen och påverkade hans studier negativt. Nu har värden AF bostäder gått med på att kompensera honom ekonomiskt.

Hängrännan utanför lägenheten läckte och vattnet letade sig vidare in i en av väggarna i bostaden. Värden AF Bostäder i Lund rev ner delar av väggen och satte in en fläkt inomhus för att driva ut fukten.

Men maskinen bullrade och hyresgästen blev störd. Det var svårt att ha ett fungerande socialt liv, menade han. Dessutom blev det komplicerat för honom att sköta studierna på ett tillfredsställande sätt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Värden menade att det gick att stänga av fläkten vid studier och under nätterna men bytte senare ut den mot en tystare maskin med infravärme. En liten bit av golvytan låstes på detta sätt för hyresgästen.

Annons

“Under hela denna tiden har min lägenhet varit mer eller mindre en byggplats”, skrev studenten i en skrivelse till hyresnämnden där han bad om ersättning.

Lägenheten var inte längre i brukbart ansåg han och krävde mer än de 450 kronor som AF hittills hade erbjudit.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Nu har värden lagt på ytterligare 900 kronor, totalt 1 350, och därmed avskrivs ärendet hos hyresnämnden.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.