Annons

Studenter bjuds in för att påverka boendet på Campus i Växjö

Kronoberg Hyresgästföreningen i Växjö sätter fokus på studenterna. Planen är att skapa en arbetsgrupp med hyresgäster på Campus.
Foto: Annika Wallsson
Bjuder in. Johanna Fransson. verksamhetsutvecklare hos Hyresgästföreningen jobbar för en studentgrupp på Campus i Växjö.

Upprinnelsen är att Heimstaden står inför omfattande renoveringar på Campus.

– I och med att vi samarbetar med Heimstaden kom vi fram till att det vore bra med en referensgrupp som kan vara med i det arbetet, berättar Johanna Fransson, verksamhetsutvecklare hos Hyresgästföreningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men under resans gång har tankarna breddats. Hyresgästföreningen vill satsa på en gemensam arbetsgrupp med studenter från de tre stora aktörerna på Campus: Heimstaden, Växjöbostäder och Stubor.

– Jag tänker mig att studenterna kan få mycket utbyte av varandra. Det ger insyn för ur det fungerar hos de olika hyresvärdarna och man kan ta fasta på det som är bra, säger Johanna Fransson.

Annons

Redan har ett 30-tal anmält sitt intresse att vara med. I april sker en första träff.

Läs ocksåFriad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet"En sammansatt bild i ett kollage med silhuetter, sms och en sönderbränd spis.

– En av tankarna med detta är att förbättra kommunikationen mellan studenterna och bostadsbolagen. Det finns lite olika problem på Campus och vi kan utbilda och informera om studenternas rättigheter och skyldigheter, säger Johanna Fransson.

Hon tror att en arbetsgrupp kan vara mer lockande för studenterna än en lokal hyresgästförening.

Annons

– Jag tror att en arbetsgrupp är ett vinnande koncept, det är lite friare och jag tror att det passar yngre bättre. Någon kanske vill fixa gårdsfest, någon annan kanske vill göra något politiskt. Jag tror att det blir bra. Det här är även ett sätt för oss att få in yngre och nytt blod i Hyresgästföreningen. Vi måste ut och synas mer och informera om vad vi gör. Vad vi kan göra och vad de kan göra för sitt boende. Det här kommer att ge både oss och bostadsbolagen kunskap om studenternas värld, säger Johanna Fransson.

Läs ocksåVärden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igenEn dammsugare och ett överfullt soprum.
Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Svartsjuk flickvän vägrade flytta ut – gick bärsärk i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.