Annons

Studenter bjuds in för att påverka boendet på Campus i Växjö

Kronoberg Hyresgästföreningen i Växjö sätter fokus på studenterna. Planen är att skapa en arbetsgrupp med hyresgäster på Campus.
Foto: Annika Wallsson
Bjuder in. Johanna Fransson. verksamhetsutvecklare hos Hyresgästföreningen jobbar för en studentgrupp på Campus i Växjö.

Upprinnelsen är att Heimstaden står inför omfattande renoveringar på Campus.

– I och med att vi samarbetar med Heimstaden kom vi fram till att det vore bra med en referensgrupp som kan vara med i det arbetet, berättar Johanna Fransson, verksamhetsutvecklare hos Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men under resans gång har tankarna breddats. Hyresgästföreningen vill satsa på en gemensam arbetsgrupp med studenter från de tre stora aktörerna på Campus: Heimstaden, Växjöbostäder och Stubor.

– Jag tänker mig att studenterna kan få mycket utbyte av varandra. Det ger insyn för ur det fungerar hos de olika hyresvärdarna och man kan ta fasta på det som är bra, säger Johanna Fransson.

Annons

Redan har ett 30-tal anmält sitt intresse att vara med. I april sker en första träff.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– En av tankarna med detta är att förbättra kommunikationen mellan studenterna och bostadsbolagen. Det finns lite olika problem på Campus och vi kan utbilda och informera om studenternas rättigheter och skyldigheter, säger Johanna Fransson.

Hon tror att en arbetsgrupp kan vara mer lockande för studenterna än en lokal hyresgästförening.

Annons

– Jag tror att en arbetsgrupp är ett vinnande koncept, det är lite friare och jag tror att det passar yngre bättre. Någon kanske vill fixa gårdsfest, någon annan kanske vill göra något politiskt. Jag tror att det blir bra. Det här är även ett sätt för oss att få in yngre och nytt blod i Hyresgästföreningen. Vi måste ut och synas mer och informera om vad vi gör. Vad vi kan göra och vad de kan göra för sitt boende. Det här kommer att ge både oss och bostadsbolagen kunskap om studenternas värld, säger Johanna Fransson.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.