Annons

Styrelsenej till vinstöverföring

Borlänge Styrelsen för kommunala Tunabyggen säger nej till den vinstöverföring kommunstyrelsen vill att bostadsbolaget gör. Kommunstyrelsen vill att av Tunabyggens vinst 2017 på 99 miljoner kronor ska 34 miljoner gå till kommunal verksamhet för bland annat integration. Frågan avgörs av kommunfullmäktige nästa vecka.
Foto: Lena Mattsson
Tunabyggens styrelse säger nej till förslaget att en tredjedel av företagets vinst för 2017 överförs till annan kommunal verksamhet.

Moderate riksdagsledamoten och styrelsemedlemmen i Tunabyggen Carl-Oskar Bohlin var en av dem som röstade nej till den vinstöverföring kommunstyrelsen vill göra.

Varför röstade du nej till vinstöverföringen?
– Pengarna behövs helt enkelt i bolaget. Den försäljning som ledde fram till den nu aktuella reavinsten motiverades med att den skulle möjliggöra ökat bostadsbyggande. En grundförutsättning för detta är att Tunabyggen får behålla pengarna man erhöll vid försäljningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Blev du förvånad över att nejsidan vann omröstningen i Tunabyggens styrelse?
– Jag blev positivt överraskad.

Annons

Vilken åsikt tror du kommunfullmäktige kommer att ha i frågan?
– Jag tror tyvärr att risken är stor att man inte ser vad som är bäst för bostadsbyggandet i kommunen och att man väljer att avlöva bolaget för att i framtiden kunna stoppa pengarna i andra hål i den kommunala ekonomin.

I protokollet från kommunstyrelsens sammanträde i mars står att de 34 miljoner kronorna av Tunabyggens vinst som man vill överföra ska ”användas till att främja integration och social sammanhållning eller tillgodose bostadsbehovet för personer för vilka kommunen har ett särskilt ansvar”.

Annons
Läs ocksåJurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Efter fjärrvärmechocken - bostadsbolaget gläds åt Konkurrensverkets besked: ”Vi ser det som en vinst” Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.