Annons

Styrelsenej till vinstöverföring

Borlänge Styrelsen för kommunala Tunabyggen säger nej till den vinstöverföring kommunstyrelsen vill att bostadsbolaget gör. Kommunstyrelsen vill att av Tunabyggens vinst 2017 på 99 miljoner kronor ska 34 miljoner gå till kommunal verksamhet för bland annat integration. Frågan avgörs av kommunfullmäktige nästa vecka.
Foto: Lena Mattsson
Tunabyggens styrelse säger nej till förslaget att en tredjedel av företagets vinst för 2017 överförs till annan kommunal verksamhet.

Moderate riksdagsledamoten och styrelsemedlemmen i Tunabyggen Carl-Oskar Bohlin var en av dem som röstade nej till den vinstöverföring kommunstyrelsen vill göra.

Varför röstade du nej till vinstöverföringen?
– Pengarna behövs helt enkelt i bolaget. Den försäljning som ledde fram till den nu aktuella reavinsten motiverades med att den skulle möjliggöra ökat bostadsbyggande. En grundförutsättning för detta är att Tunabyggen får behålla pengarna man erhöll vid försäljningen.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Blev du förvånad över att nejsidan vann omröstningen i Tunabyggens styrelse?
– Jag blev positivt överraskad.

Annons

Vilken åsikt tror du kommunfullmäktige kommer att ha i frågan?
– Jag tror tyvärr att risken är stor att man inte ser vad som är bäst för bostadsbyggandet i kommunen och att man väljer att avlöva bolaget för att i framtiden kunna stoppa pengarna i andra hål i den kommunala ekonomin.

I protokollet från kommunstyrelsens sammanträde i mars står att de 34 miljoner kronorna av Tunabyggens vinst som man vill överföra ska ”användas till att främja integration och social sammanhållning eller tillgodose bostadsbehovet för personer för vilka kommunen har ett särskilt ansvar”.

Annons
Läs ocksåMiljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad"Två bilder. Den till vänster visar fasaden på ett större flerbostadshus. Den till höger ett äldre par som går nerför en trapp.
Läs också Här går de mot trenden - nästa års hyreshöjning redan klar: "Skönt" Undvik namnfällan på kontraktet när du tar strid om överhyra: ”Måste dubbelkolla” Hyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.