HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Svårt ragga i Hylte

Hylte I går rullade Hyresgästföreningens Bobil in på parkeringen till Ica i centrala Hylte. Syftet var att ragga nya förtroendevalda. Men uppslutningen var fortsatt låg.

I går rullade Hyresgästföreningens Bobil in på parkeringen till Ica i centrala Hylte. Syftet var att ragga nya förtroendevalda. Men uppslutningen var fortsatt låg.

– Hylte är vårt svarta får, utbrister Hyresgästföreningens Tomas Stensson, och fortsätter:
– Vi har länge pratat om att göra något för våra medlemmar i Hylte. Nu blev det av.

Läs ocksåGrannen intill: Katharina behöver inte drömma sig bort

Det var åtta år sedan sista gången Hyresgästföreningens förtroendevalda besökte Hyltebruk för att ragga nya aktiva. Den gången med husvagn. I dag kommer de körandes med en stor husbil och parkerar på Ica butikens parkering med utsikt över pappersbruket. Historiskt har Hylte varit svårt för Hyresgästföreningen att värva aktiva medlemmar i. I dag är de här för att vända trenden.

Vad är det ni vill uppnå?
– Vi saknar aktiva förtroendevalda i Hylte. I dag vill vi uppnå att hyresgäster som besöker vår Bobil vill starta lokala hyresgästföreningar eller fritidsgrupper. Det är målet.

Hur vet Hylteborna att ni är här?
– Vi har skickat ut ett mejl till alla medlemmar och 300 sms om att vi är här med Bobilen.

Läs ocksåSå umgås grannarna i coronatider

Hur har det gått?
– En man har visat intresse och vill gärna starta en lokal hyresgästförening. Han var här och drack kaffe och vi kom överens om att arrangera ett möte med alla hyresgästerna i hans bostadsområde i höst. Det är positivt.

Trots Hyresgästföreningens satsning är det få som tar en paus från sitt matshoppande. Under de tre timmar Hyresgästföreningen är på plats är det cirka fem personer som stannar upp och pratar med de förtroendevalda.

Lars-Göran Malmberg var en av dem som kom förbi och visade intresse för att starta en lokal hyresgästförening.

Läs ocksåLättare för unga i Västmanland att få bostad

– Jag bor hos en privat värd. Han tar bort en massa för oss hyresgäster utan att ge något nytt tillbaks. Vi hade till exempel en gemensam lokal som vi fick använda. Det ingick i hyran men den förmånen tog han bort utan att sänka hyran. Det är bland annat därför som vill jag starta en lokal hyresgästförening.

Lars-Göran Malmberg kommer nu att kontakta sina grannar och se om det finns ett intresse att starta en förening.

–  Man ska inte bara gnälla man ska vara beredd att göra något åt problemet med annars tycker jag att man kan hålla tyst. Men jag vill inte bara klaga. Jag vill även fixa gårdsfester och lära känna mina grannar.

Läs också Drygt 9 000 hushåll i Uppsala bor fel Missade hyra under häktning för våldtäkt - nu åker mannen ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.