HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Svartlistad värd åter i blåsvädret

Jönköping En av Hem&Hyras svartlistade värdar i Jönköping är återigen i blåsvädret. I augusti tvångsförvaltades en av hans fastigheter i Habo. Nu döms han till åtgärdsföreläggande i en annan fastighet i Norrahammar.

I augusti skrev Hem&Hyra om hyresgästerna på Jönköpingsvägen 34 i Habo som varit utan varmvatten sedan i midsomras. Värden hade nämligen struntat i att betala elräkningarna på 100 000 kronor. När det kom Hyresnämnden till känna, togs omedelbart beslut om tvångsförvaltning.

Nu, bara några veckor senare, har värden fått nya problem. En annan av hans hyresgäster i Norrahammar har stora brister i sin lägenhet. Yttre fönsterglas saknas, det är svartmögel i duschen, toaletten läcker och balkongdörren går varken att stänga ordentligt eller låsa. För att bara nämna några brister. Nu tilldöms värden åtgärdsföreläggande på en rad av punkterna. 

Läs ocksåNytt bidrag ska stötta lokala hyresgästföreningar

Värdens ombud hävdar att han så fort som möjligt ska låta åtgärda bristerna.

– Elskulden är snart betald och lägenheten i Norrahammar ska fräschas upp, lovar Mikael Lamme, son till värden. 

Värden Lars Lamme äger tre hyresfastigheter i Jönköpings län. Två av dem har nu på kort tid varit föremål för Hyresnämnden. 

Läs ocksåNyköping: Väggmålningarna i Brandkärr lyser upp området

– Han är för tillfället inte kapabel att sköta det här och därför företräder jag honom. Det föreligger inget brott eller så och jag hoppas att han snart kommer tillbaka, säger Mikael Lamme. 

Läs också Halländskt par får inte hyra komplementbostad Kristina – Blekinges första kvinnliga bostadsbolags-vd Bostadsbolaget säljer hyreshus i centrala Mjölby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.