HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Svartlistad värd åter i blåsvädret

Jönköping En av Hem&Hyras svartlistade värdar i Jönköping är återigen i blåsvädret. I augusti tvångsförvaltades en av hans fastigheter i Habo. Nu döms han till åtgärdsföreläggande i en annan fastighet i Norrahammar.

I augusti skrev Hem&Hyra om hyresgästerna på Jönköpingsvägen 34 i Habo som varit utan varmvatten sedan i midsomras. Värden hade nämligen struntat i att betala elräkningarna på 100 000 kronor. När det kom Hyresnämnden till känna, togs omedelbart beslut om tvångsförvaltning.

Nu, bara några veckor senare, har värden fått nya problem. En annan av hans hyresgäster i Norrahammar har stora brister i sin lägenhet. Yttre fönsterglas saknas, det är svartmögel i duschen, toaletten läcker och balkongdörren går varken att stänga ordentligt eller låsa. För att bara nämna några brister. Nu tilldöms värden åtgärdsföreläggande på en rad av punkterna. 

Läs ocksåDärför vill ukrainska paret stanna i Sverige: ”200 år av neutralitet”

Värdens ombud hävdar att han så fort som möjligt ska låta åtgärda bristerna.

– Elskulden är snart betald och lägenheten i Norrahammar ska fräschas upp, lovar Mikael Lamme, son till värden. 

Värden Lars Lamme äger tre hyresfastigheter i Jönköpings län. Två av dem har nu på kort tid varit föremål för Hyresnämnden. 

Läs ocksåViktoria från Kiev bor i studentrum – så skapar värdarna rum åt flyktingar

– Han är för tillfället inte kapabel att sköta det här och därför företräder jag honom. Det föreligger inget brott eller så och jag hoppas att han snart kommer tillbaka, säger Mikael Lamme. 

Läs också Luleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt Bostadsbristen gör kön till en viktig del av ”fuck off-kapitalet” Kfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till Fröslunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.