Annons

Telgebostäder vill bygga bostadsrätter

Nyheter Allmännyttiga bostadsföretaget Telgebostäder i Södertälje planerar att bygga bostadsrätter för att kunna finansiera byggandet av hyresrätter då de statliga bidragen har tagits bort.– Vi diskuterar att bygga bostadsrätter i Glasberga Sjöstad strax utanför Södertälje, säger Veijo Stenbäck, tillförordnad vd på Telgebostäder till Hem & Hyra.​
Den nya regeringen tog bort de statliga stöden vid årsskiftet till byggande av hyresrätter. Det har lett till att byggkostnaderna ökar med 15-20 procent för nya hyreslägenheter.
Enligt de kommunala bostadsföretagens organisation, Sabo, så har byggandet av omkring 6 000 planerade lägenheter lagts i malpåse på grund av det slopade stödet.
 
Men i Södertälje har det allmännyttiga bostadsföretaget hittat en lösning på krisen.
– Det står i vårt ägardirektiv att vi ska titta på andra upplåtelseformer och nu planerar vi att bygga bostadsrätter i det nya bostadsområdet Glasberga Sjöstad, tre kilometer öster om Södertälje, säger Veijo Stenbäck.
– Därigenom kan vi finansiera nyproduktion av hyresrätter som vi annars inte skulle ha råd att bygga, säger han.
Glasberga Sjöstad är ett helt nytt bostadsområde i Södertälje där 500-800 bostäder i såväl flerbostadshus som villor ska byggas. Första inflyttning beräknas ske under 2007-2008.
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter Folkets hus till salu kan bli bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.