Annons

Tierpsbyggen måste åtgärda brister i lägenhet

Tierp Hyresnämnden ålägger Tierpsbyggen att åtgärda brister i en lägenhet. Bland annat ska taket i sovrummet målas och hallen tapetseras.

Hyresgästen, en 35-årig kvinna, var missnöjd med att hyresvärden Tierpsbyggen inte ville rusta sovrummet och hallen i hennes lägenhet.
Bland annat behövde taket i sovrummet och golvet i en garderob målas, och tapeter i hallen bytas ut.

Eftersom hon inte fick någon respons från hyresvärden ansökte hon till hyresnämnden om åtgärdsföreläggande.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Under sammanträdet i Uppsala tingsrätt hävdade Patric Hamlin, boservicechef på Tierspbyggen, att det i det här fallet är fråga om normalt slitage på en lägenhet och ingenting som hyresvärden bekostar. Hallen hade dessutom tapetserats om 2002 och sovrummet hade hyresgästen själv tapetserat.

Det hela slutade med att hyresnämnden lade fram ett förslag på förlikning, som båda parterna godtog. Förslaget går ut på att Tierpsbyggen måste rätta till bristerna i lägenheten senast den 31 december.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde”

Tierpsbyggen måste åtgärda brister i lägenhet

Tierp Hyresgästen ville att Tierpsbyggen skulle åtgärda en rad brister i hennes lägenhet, men fick nej. Då vände sig kvinnan till Hyresnämnden, som gav henne rätt.

Enligt hyresgästen, en 33-årig kvinna, hade lägenheten en hel del brister som borde åtgärdas. Bland annat behövde taken i flera rum målas, sovrummet och hallen få nya tapeter, trösklar och dörrkarmar slipas och målas, en spricka tätas i badrummet och golvmattan i sovrummet lagas eftersom det läckte sand ur den.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men hyresvärden Tierpsbyggen tyckte inte det fanns någon anledning till insatser från bolagets sida. Till hyresnämnden uppgav bolaget att bovärden gör regelbundna besiktningar av lägenheterna och gör insatser där behovet anses vara störst.

Annons

Men hyresnämnden i Västerås höll inte med och gav istället kvinnan rätt. Tierpsbyggen har fram till den 31 mars på sig att åtgärda problemen.

Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

Annons

 

Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.