Annons

Trakasserade grannarna – blir vräkt

Falkenberg I flera års tid har mannen trakasserat och hotat sina grannar i huset utanför Falkenberg. Störningarna har varit så allvarliga att flera grannar valt att flytta. Hyresnämnden lyssnade till grannarnas vittnesmål, och nu blir mannen av med sin lägenhet.
Fem grannar, både nuvarande och utflyttade, vittnade om hur de blivit störda av sin granne i många år. Grannarna har känt sig hotade av mannen, plågats av hög musik och dålig lukt från hans lägenhet och fått stå ut med okvädesord och till och med dödshot.
 
I november förra året sade hyresvärden slutligen upp mannens kontrakt. Mannen motsade sig uppsägningen, men har inte ifrågasatt uppgifterna och varken han eller hans gode man närvarade vid hyresnämndens sammanträde. Enligt nämndens beslut måste mannen nu flytta.

Annons
Fakta: Trakasserade grannarna – blir vräkt

• Skriv dagbok. Anteckna tid och vilken typ av störning det gäller. • Ta kontakt med fler grannar. Spelar någon hög musik nattetid, är det troligen inte bara du som blir störd. • Kontakta störningsjouren om det finns en sådan där du bor.

Hyresgästföreningens jurister får många frågor från medlemmar som rör störningar. I första steget kontaktar föreningen hyresvärden. Om problemen fortgår kan  ärendet gå vidare till hyresnämnden. Där är dagboksanteckningarna, vittnesmålen och eventuella loggar från störningsjouren ett bra stöd.

Källa: Emma Bülow, jurist på Hyresgästföreningen

Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Kvinnan satt häktad – missade förhandling och blev av med lägenheten: ”Svårt styra upp livet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.