HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Trångbodd familj i Helsingborg bråkar för mycket – sägs upp

Helsingborg Bråken är för många och för höga. Dessutom bor det sex familjemedlemmar i tvåan. Nu säger värden upp hyreskontraktet.
Foto: Anna Hultberg
Enligt hyresvärden och grannarna bor det minst sex personer i lägenheten på 57 kvadratmeter. Värden har sagt upp hyreskontraktet på grund av att den stora familjen stör grannarna med sina högljudda bråk.

Den privata värden i Helsingborg hävdar att det bor minst sex personer i tvåan på 57 kvadratmeter. Enligt de handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö avlöser dessutom bråken varandra i den trångbodda lägenheten.

I sin ansökan till hyresnämnden skriver värden bland annat att boendesituationen skadar lägenheten eftersom den inte är avsedd för så många personer.

Läs ocksåDom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare

Nu ska hyresnämnden ta ställning om bråken är för många och lägenheten för trång.

 

Fakta: Trångboddhetsnorm 3

Ett hushåll räknas som trångbott om inte varje barn och hushållsmedlem har ett eget rum, gifta och partners förväntas dela rum. Dessutom ska det finnas ett vardagsrum och ett kök.

När normen antogs på 80-talet var syftet bland annat att den skulle fungera som vägledning vid bostadsförmedling, bostadsförsörjning och även som underlag vid utformandet av bostadsbidraget.

Källa: Boverket

Läs också Hyresgäst kastade saker från lägenhet - blir uppsagd Vägg med jackor flyttade in i bostadsområdet Hyresgäster lyckades pressa ned höjningen Så vill regeringen effektivisera hyresnämnderna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.