Annons

Tv-program löste fejd

Helsingborg Efter Hem & Hyras artikel om grannkriget på Höstgatan i Helsingborg ryckte TV3:s medlare in. Då visade grannarna varandra fingret. Nu hälsar de och fikar ihop.

​Minns ni Hem & Hyras reportage om Annika Möllerstedt? Hon berättade om trakasserier, slagsmål och hotfulla situationer i sitt bostadsområde. För hennes del slutade det med flytt. Hon och hennes familj stod helt enkelt inte ut. En som valde att stanna kvar var Freddy Hansen med familj. Han var också en av huvudpersonerna i tv-programmet Grannfejden
som gick i våras. Drygt ett halvår har gått och nu verkar det som om den sju år långa fejden äntligen fått ett slut.

Annons
– När jag ställde upp i programmet ville jag verkligen hitta en lösning. Alla är kanske inte de bästa vänner idag men något krig pågår inte längre mellan olika hyresgäster.
– Jag och min fru har bjudit den familj som vi bråkade med på kaffe och våra barn leker ihop. Det som är roligast är att barnen i området äntligen får vara barn. De leker jättebra med varandra, säger Freddy Hansen.
 
Många boende intygar samma sak: det har blivit lugnare. Jennie Bohlin är en av dem. Enligt henne återstår nu bara en konflikt som handlar om en upprustning av området. Fortsättning lär följa.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Inger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj" Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.