HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Nyheter Parhuset med två lägenheter annonserades ut för en krona och fick över 121 000 klick på Hemnet. Trots priset dröjde det två år innan SorseleBo fick det sålt. En vecka senare är huset till salu igen – för 250 000 kronor per lägenhet. Frakt ingår.
Foto: SorseleBo/Ola Nyberg
Är huset på Tjärnvägen 18 en lukrativ affär?

Anledningen till att allmännyttan i Sorsele i Västerbotten ville bli av med huset var att torpargrunden började lukta, en odör som trängde in i lägenheterna och gjorde dem omöjliga att hyra ut.

– Att lyfta huset för att gräva upp och göra ny grund var inte aktuellt eftersom huset i övrigt har ett underhållsbehov och en sådan kostnad vore inte försvarbar, säger SorseleBos vd Jeanette Eklund.

Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Huset värms upp med direktverkande el, vilket inte heller är särskilt ekonomiskt attraktivt idag.

SorseleBo tyckte ändå att det var synd, och för dyrt, att riva det.

Läs också”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor

Parhuset med två lägenheter, 47 kvadratmeter vardera med kök och toalett, lades därför ut till försäljning. För endast en krona.

Kravet var att huset skulle bort från tomten.

Annons

Ryktet om försäljningen spred sig ända till Ryssland och växeln på lilla kommunalägda bostadsbolaget gick varm. Men de fick aldrig någon köpare på kroken.

Läs ocksåFörslaget om att stoppa skatteplanering försvann
Jeanette Eklund, vd för kommunala bostadsbolaget SorseleBo, är lättad över att husaffären äntligen gick i lås.

– Intresset var väldigt stort, över 121 000 klick på Hemnet, men potentiella köpare har stött på problem eller tyckt det varit för dyrt att flytta huset. Det har exempelvis handlat om broar som varit för smala eller elledningar som hänger för lågt. De har insett att en flytt kostar mer än de räknat med, säger Jeanette Eklund.

Med tanke på den omständigheten var det inte så förvånande att det var just ett flyttbolag som till slut köpte huset, Töre flyttfirma i Kalix. 35 mil bort.

– Det ska inte vara några problem med att få bort det därifrån. Jag har flyttat hus i 40 år, kanske 400-500 stycken, säger Magnus Mårtensson.

Men huset ska inte till Kalix. Det ska ut på Blocket.

– Ja, det ska säljas vidare så det står kvar så länge. Men det ska ju bort till sommaren senast.

Huset säljs som fritidshus och kan delas mitt itu om köparen bara vill ha den ena halvan.

Annons

– Det är två lägenheter som sitter ihop så det är bara kapa, säger Magnus Mårtensson.

Styckpriset är 250 000 kronor eller hela kakan för 400 000 kronor.

Med tanke på att det kostade en krona för ett par veckor sedan, tror du att du får det sålt för det priset?

– Skillnaden är att flytt och plintgrund ingår. Och det är en fem sex stycken som ringt redan så nog får jag det sålt alltid.

Läs också Höga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta" Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.